Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

Elnökségi tagok bemutatkozása

 

Dr. Nagy Sándor - elnök

Dr. Nagy Sándor vagyok. Az egyesület 2003-ban történt megalakulásakor engem választott meg a közgyűlés a szervezet elnökévé. Ebben a tisztségemben harmadszor is megerősített 2013-ban. Ezt megelőzően az MVGYOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének voltam a titkára. A szövetség szervezeti működésébe is ekkor kapcsolódtam be. Jelenleg is tagja vagyok az országos elnökségnek. A szövetség delegált az Országos Fogyatékosügyi Tanácsba, a tanács pedig a Közlekedési Operatív Program Monitoring Bizottságába.

Jogi diplomám a József Attila Tudomány Egyetemen szereztem. Ezen képesítésem első sorban a civil szervezetek működtetése érdekében hasznosítom. Továbbá jogsegélyszolgálat keretében segítem a mozgáskorlátozott és a látássérült személyek ügyeinek intézését.

Legfontosabb küldetésemnek érzem a fogyatékos személyek érdekeinek érvényesítését mind helyi, mind országos szinten.

 

Dr. Kunkli Tiborné - alelnök

Dr. Kunkli Tiborné vagyok. 1997-ben lettem a mai Egyesület elődjének tagja, amely akkor még az MVGYOSZ Hajdú-Bihar megyei Szervezeteként működött. Szociális és gyógypedagógiai asszisztensi végzettséggel rendelkezem. 2006-tól aktívan önkéntes segítőként, 2012-től munkatársként tevékenykedem az Egyesületnél. Alelnökként fontosnak tartom a hatékonyabb eredmények elérése érdekében támogatók és önkéntesek felkutatását. Céljaim közé tartozik az Egyesület passzív tagjait bevonni a kulturális és szabadidős közösségi életbe.

 

Babik Tamás – elnökségi tag

Babik Tamás vagyok, látássérült. 1991-ben, Debrecenben születtem. Általános iskolai tanulmányaimat a Dr. Kettesy Aladár Általános Iskolában végeztem, ahol vak diákként integráltan tanultam, ezt követően érettségi vizsgát, Web-programozó, Rehabilitációs nevelő-segítő és szociális munkás végzettségeket szereztem. Saját helyzetemből adódóan már gyermekkorom óta fontos feladatomnak tartom a látássérült személyeken történő segítést. Nagy örömmel tölt el, hogy sokan keresnek meg informatikai, szociális és egyéb problémáik megoldása érdekében.

Szociális munkásként célom, hogy magas szinten tudjam képviselni érdekeinket, ismerjem szakmai lehetőségeinket, és a jogszabályi hátteret.

2010 óta önkéntesként segítem az Egyesület munkáját, korábban honlap szerkesztéssel, számítógépek karbantartásával foglalkoztam. 2015. október 9. napján az Egyesület hajdúsámsoni Kistérségi Körzeti Csoportjának önkéntes csoportvezetőjévé választottak, ennek keretén belül minden hónapban fogadóórát tartok, a helyi tagság részére segítséget nyújtok életviteli és szociális problémáik megoldásában. Elnökségi tagként fontos feladatomnak tekintem felelős döntések meghozatalát, szeretném, ha az Egyesületben minden korosztály igényeit ki tudnánk elégíteni különböző tanfolyamok, képzések, több szabadidős és kulturális rendezvény megszervezésével.

Munkám során mindig a pontosságra törekszem, fontosnak tartom a munkatársaim és tagjaink véleményének figyelembe vételét.

 

 

Bora Sándor – elnökségi tag

Bora Sándor vagyok, 38 éves, látássérült. 2013 szeptembere óta dolgozom a Látássérültek Észak alföldi Regionális Egyesületénél. Diplomámat a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán szereztem szociálpedagógus szakon 2013. decemberben.

Az Egyesületnek 2009 óta vagyok tagja és egyben önkéntese, amely által számos alkalommal tudtam segíteni munkájukat és egy kicsit belelátni működésükbe. Ezen kívül a munkahelyem által is sokszor kerülök kapcsolatba az Egyesülettel közös klienskörünknek köszönhetően.

2001-től 2008-ig külföldön éltem, angol nyelvterületen (Kanada). Itt sajátítottam el angol nyelvtudásomat, amit elnökségi tagként szeretnék kamatoztatni a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében, fejlesztésében. Továbbá, úgy gondolom, hogy szociális végzettségem által is a legjobb tudásom szerint tudom segíteni a LÉARE munkáját a jövőben.

 

Kupor István – elnökségi tag

Kupor István vagyok, az elnökség tagja. A nyolcvanas évek közepén veszítettem el a látásomat.

1997-től lettem tagja az akkori megyei Szövetségnek. Rövid idő elteltével kezdtem bekapcsolódni a Szövetség életébe.

Már a két előző ciklusban is segítettem az elnökség munkáját. Elsősorban az akadálymentesítés és a látássérültek rehabilitációjában tevékenykedtem.

Nyelvtudásomat felhasználva több Ukrán látássérült szervezettel és egyesülettel vettük fel a kapcsolatot. Látogatásaink alkalmával, megismerkedtünk az Ukrán látássérültek mindennapi életével. Tanulmányoztuk, hogyan történik az érdekvédelmi tevékenységük, elemi és foglalkoztatási rehabilitációjuk. Ezek a találkozók mind a két fél számára eredményesek voltak.

Fontosnak tartom, hogy tovább fejlesszük az együttműködést a határainkon túl tevékenykedő látássérülteket tömörítő szervezetekkel.

 

Varga Gézáné - elnökségi tag 

Varga Gézáné vagyok. Hajdúszoboszlón születtem, ahol később megházasodtam és két lányom született. Az iskoláimat Hajdúszoboszlón és Debrecenben végeztem. Szembetegként születtem. A Tiszántúli Áramszolgáltatónál dolgoztam rokkantsági nyugdíjazásomig. Több mint tíz évvel ezelőtt azzal keresett meg az akkori szervezet elnöke, hogy alakítsak egy körzeti csoportot. Így elkezdődött a tagok felkeresése személyesen Horváth Istvánnéval és természetesen sok ismert tagtárssal.
Végül, 2000. szeptember 14-én megalakult a körzeti csoport, ahol a tagság bizalmat adott nekem. Korábban a gyermekeim iskoláiban SZM elnök voltam, ahol megpróbáltam mindenben segíteni a tanárok munkáját.
Személy szerint megpróbálok mindent megtenni az egyesület tagjaiért. Munkám során fontosnak tartom összetartani az embereket, minden dologról tájékoztatást adni, ügyeik intézésében segíteni, közösségi rendezvényeket szervezni részükre.
Remélem, hogy megválasztásomat követően még többet tudok, tudunk tenni az egyesületért.

 Lakó Sándor
– Felügyelő Bizottság elnöke

Lakó Sándor vagyok, a felügyelő bizottság elnöke. a kilencvenes évektől lettem aktív tagja az akkor még megyei szervezetnek. Először országos küldöttként tevékenykedtem, majd a felügyelő bizottság elnökeként.

ebben a ciklusban is igyekszem tisztségemnél fogva figyelemmel kísérni az elnökség munkáját.

 

Nagy Jenő Felügyelő Bizottság tagja

Nagy Jenő vagyok, 24 éves, egyetemistahallgató. A Debreceni Egyetem Biológus MSC szakán 2013-ban végzek, majd folytatni szeretném tanulmányaimat a tanárképzésen és a doktori képzésen egyaránt. 20 éve vagyok tagja az Egyesületnek, így szeretnék kicsit jobban segíteni a munkában. Ezért vállaltam a felkérést a felügyelőbizottsági tagságra, mert így lehetőségem nyílik jobban megismerni az Egyesület munkáját, hatékonyabban tudom segíteni a működést és kapcsolatot tartani a tagokkal. Mindezeken felül játszom egy zenekarban is. Nevünk Saker, a kerecsen sólyom angol megfelelője. Több szervezetnél is segítkezem: az Egyesület szoboszlói kistérségi csoportjánál, a józsai Gyermekeinkért Egyesületnél. A legjobb tudásom szerint szeretném segíteni a látássérülteket, példát mutatva nekik és az egészséges embereknek is, hogy mi is képesek vagyunk teljes életet élni.

 

 

Pirik János – Felügyelő Bizottsági tag

Pirik János vagyok, a felügyelő bizottság tagja. Életemet látássérültként kezdtem. Általános iskolába az akkori Gyengénlátók Általános Iskolájába jártam. Később az Egyesület tagja lettem, majd önkéntese is. Jelenleg a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola és Kollégiumban (gyengénlátók iskolája) dolgozom gyógypedagógiai asszisztensként. 2011. évben megválasztottak a "A Gyengénlátó Gyermekekért Alapítvány" kuratóriumának elnökévé. Munkámban és szabadidőmben a látássérült embereket segítem. Felügyelő bizottsági tagként az Egyesület munkáját igyekszem támogatni.


Vissza az előző oldalra

A honlapot tervezte és szerkeszti: Nagy  András

A honlappal kapcsolatos észrevételeket és kérdéseket
az alábbi e-mail címre várjuk:
latasserultek@gmail.com
Amennyiben szeretne feliratkozni a hetente megjelenő hírlevelünkre, küldjön egy e-mail-t a latasserultek@gmail.com e-mail címre. A tárgy mezőbe írja be, hogy "Feliratkozás hírlevélre".

Ossza meg honlapunkat és keressen minket a Facebook-on!


Facebook oldalunk: www.facebook.com

A honlapon az alábbi mező segítségével tud keresni. Gépelje be a keresendő kulcsszót vagy kulcsszavakat és nyomja meg a Keresés gombot vagy az ENTER billentyűt.