Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

Adj egy ötöst!

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete és a Telegdi Kata Szakiskola 3 programmal indult a Salva Vita Alapítvány által meghirdetett "Adj egy ötöst" pályázaton. A részvétel feltétele az volt, hogy a - szokásostól eltérő - szemléletformáló programot kell megvalósítani fogyatékossággal élő személyek közreműködésével. Az általunk beadott 3 féle program bekerült a legjobb 50 közé. Az 50 kiválasztott programot meg kell valósítani, melyről beszámolót kell készíteni a zsűri részére. A legjobb 10 program fejenként 400.000 forintos nyereményt kap, melyet osztálykirándulásra lehet elkölteni, közösen a fogyatékossággal élő tapasztalati szakértőkkel.

Mi is az a három program?

A LÉARE munkatársai és a Telegdi tanulói megalkottak közösen egy akadálymentes társasjátékot, mely segítségével a látó fiatalok játékos formában tanulhatnak a látássérültekről. A második program egy Esélynap volt, ahol a diákok többféle programok közül választhattak. Volt táncház a Vak-Sikk tánccsoporttal; tandemezés; játszóház akadálymentes társasjátékokkal; egészség-sarok, beszélő mérőeszközökkel; fehérbotos és kerekes székes közlekedés élesben, az utcán; élő könyvtár, ahol olyan emberekkel beszélgethettek a fiatalok, akik élete példa lehet mindannyiunk számára. A napot Sulyok Péter vak stand up-os műsora zárta. A harmadik programunkat szeptemberben valósítjuk meg, mely során tananyagot készítünk arról, hogy egy kozmetikus, fodrász, masszőr hogyan tud jól segíteni egy látássérült személynek a szolgáltatás nyújtása során.

Bízunk benne, hogy a zsűri tetszését elnyeri a három program valamelyike!

dr. Nagyné Berke Mónika
LÉARE munkatársa


Vissza az előző oldalra

A honlapot tervezte és szerkeszti: Nagy  András

A honlappal kapcsolatos észrevételeket és kérdéseket
az alábbi e-mail címre várjuk:
latasserultek@gmail.com
Amennyiben szeretne feliratkozni a hetente megjelenő hírlevelünkre, küldjön egy e-mail-t a latasserultek@gmail.com e-mail címre. A tárgy mezőbe írja be, hogy "Feliratkozás hírlevélre".

Ossza meg honlapunkat és keressen minket a Facebook-on!


Facebook oldalunk: www.facebook.com

A honlapon az alábbi mező segítségével tud keresni. Gépelje be a keresendő kulcsszót vagy kulcsszavakat és nyomja meg a Keresés gombot vagy az ENTER billentyűt.