Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

20 db iPhone SE készüléket kaptunk az MVGYOSZ-től

 

Az MNB elsődleges céljának veszélyeztetése nélkül és alapvető feladatainak ellátásán túl, a közérdekű társadalmi célok megvalósításának elősegítése végett, kialakította a jegybanki érdekeken és sajátosságokon alapuló, az MNB külső kapcsolatainak részét képező támogatási politikáját. Ennek ismeretében a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a bankjegy címletek azonosítására alkalmas szoftverrel felszerelt eszközök (okostelefonok) beszerzéséhez kérte az MNB támogatását. Az okostelefonokat (szolgáltató független iPhone SE 16 GB asztroszürke) a tagegyesületek adják át azoknak a súlyosan látássérült személyeknek, akik a teljes látásvesztés, illetve a minimális látásuk mellett önállóan, segédeszköz nélkül nem vagy csak nagy nehézséggel képesek a bankjegyeket felismerni és látásvesztésüket a fogyatékossági támogatásról, a vakok személyi járadékáról, a magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozattal igazolják.

Az MVGYOSZ kötelezettséget vállalt arra, hogy a nyertes pályázatból megvásárolt okostelefonokat két éven belül nem idegeníti el, azt a súlyosan látássérült emberek részére, a bankjegyek felismerésének támogatása céljából adja tartós használatba. A telefon ezen idő eredményes elteltével kerül a használója tulajdonába.

Az MVGYOSZ fenntartja magának a jogot arra, hogy ha a támogatott személy nem képes, vagy nem tudja használni a készüléket, akkor azt visszavehesse és egy másik rászoruló részére átadhassa.

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete 20 darab iPhone SE készüléket kapott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségétől a fenti célok támogatása érdekében, melyből 15 darabra kérelmet nyújthatnak be az egyesület azon vak és aliglátó tagjai, akiknek rendezve van a 2017 évi tagdíja.

Az elbírálásnál előnyt élvez az aki:

  • vak, vagy aliglátó személy, és nem, vagy nagyon nehezen ismeri fel a papírpénzeket
  • egyedül él, vagy kiskorú gyermekével, vagy látássérült házastársával, élettársával

A kérelmek elbírálása a soron következő elnökségi ülésen várható.

Kérjük, hogy papír alapú kérelmét legkésőbb 2017. augusztus 04-ig juttassa el a LÉARE irodájába.

A kérelem formanyomtatványa innen tölthető le.

dr. Nagy Sándor
Elnök


Vissza az előző oldalra

A honlapot tervezte és szerkeszti: Nagy  András

A honlappal kapcsolatos észrevételeket és kérdéseket
az alábbi e-mail címre várjuk:
latasserultek@gmail.com
Amennyiben szeretne feliratkozni a hetente megjelenő hírlevelünkre, küldjön egy e-mail-t a latasserultek@gmail.com e-mail címre. A tárgy mezőbe írja be, hogy "Feliratkozás hírlevélre".

Ossza meg honlapunkat és keressen minket a Facebook-on!


Facebook oldalunk: www.facebook.com

A honlapon az alábbi mező segítségével tud keresni. Gépelje be a keresendő kulcsszót vagy kulcsszavakat és nyomja meg a Keresés gombot vagy az ENTER billentyűt.