Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

Látássérülten is szabadon sportoltunk

 

A Látásnélküli Világ Alapítvány és a Látássérültek Észak-alföldi Regionális egyesülete szeptember 9-én tartotta 18. alkalommal sportnapját, melyet Debrecenben, a TEVA Gyógyszergyár Sportpályáján valósítottak meg. A 85 fő résztvevő egyénileg vett részt a sport és ügyességi feladatokban. Kipróbálhatták a lövészetet, a tekézést, tandemezést, de a különböző gyógynövényekből készült teákat is megkóstolhatták. Játszhattak olyan társasjátékokkal, melyek látássérültek részére lettek kialakítva, de bekötött szemmel is meg kellett oldani néhány feladatot. A mozgásos feladatokon túl, az agyat is meg kellett tornáztatni, mivel kvíz kérdésekre kellett megadni a helyes válaszokat. A program lebonyolításában több olyan fiatal is segített, akik az egyesületnél töltik az 50 órás közösségi szolgálatot. A sportnapot támogatta Debrecen Város Önkormányzata, a Vakok és Gyengénlátók Sz-Sz-B Megyei Egyesülete, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület, és a HBM.i Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. A sajtó is hírt adott a rendezvényről, jelen volt a Hajdú-Bihar Megyei Napló képviselője, a Hobby Rádiótól Rózsa Dezső, és a Campus Rádióban halhattak beszélgetést a program szervezőjével. A sportnapról készült képeket megtalálják az egyesület facebook oldalán és a latasserultek.hu oldalon.

Köszönjük a részvételt, és bízunk abban, hogy jövőre ismét találkozunk!

dr. Nagyné Berke Mónika
Kuratóriumi Elnök


Vissza az előző oldalra

A honlapot tervezte és szerkeszti: Nagy  András

A honlappal kapcsolatos észrevételeket és kérdéseket
az alábbi e-mail címre várjuk:
latasserultek@gmail.com
Amennyiben szeretne feliratkozni a hetente megjelenő hírlevelünkre, küldjön egy e-mail-t a latasserultek@gmail.com e-mail címre. A tárgy mezőbe írja be, hogy "Feliratkozás hírlevélre".

Ossza meg honlapunkat és keressen minket a Facebook-on!


Facebook oldalunk: www.facebook.com

A honlapon az alábbi mező segítségével tud keresni. Gépelje be a keresendő kulcsszót vagy kulcsszavakat és nyomja meg a Keresés gombot vagy az ENTER billentyűt.