Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

"LÁTHATATLAN MINDENNAPOK" Kiállítás

 

MEGHÍVÓ

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete szeretettel vár minden érdeklődő kicsit és nagyot, 2017. november 6. és november 17. között, a tolerancia nemzetközi napja alkalmából tartandó "Láthatatlan Mindennapok kiállítás" című programjára.

A program helye: Debreceni Egyetem Agrár Kar 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.

Nyitva tartás: Hétfő-péntek: 9.00-15.00

A zavartalan lebonyolítás és a minél teljesebb élmény érdekében, kérjük, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelezni szíveskedjenek a 06-52/412-773-as, vagy a 30/499-5848-as telefonon. Az időpont egyeztetéshez szükséges adatok: Csoport létszáma, életkora, kapcsolattartó neve és elérhetősége.

Figyelem, iskolai csoportok esetében harmadik osztálytól javasoljuk a részvételt.

Részvételi díj: 100 Ft/fő

Várjuk jelentkezésüket!

Dr. Nagy Sándor
elnök

PROGRAMLEÍRÁS

Van a családodban, vagy az ismerőseid között vak vagy gyengén látó személy? Nincs. Annál jobb! Ennek ellenére olvasd el ezt a felhívást, mert akár holnap, akár egy hónap múlva, sőt bármikor találkozhatsz fehér bottal, vakvezető kutyával közlekedő emberrel az utcán, az iskolában, vagy egyéb nyilvános helyen. Szeretnél neki segíteni, de mégsem mersz odamenni hozzá, mert nem tu-dod, hogyan tedd? - vagy ha mégis, akkor előfordul, hogy jó szándékod ellenére a végén fordítva sül el a dolog, mint ahogy szeretted volna?

Célunk egy olyan program megvalósítása, melyben egyszerre szerezhettek saját élményt a látás hiányáról, szembesülhettek a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatos személyes meggyőző-déseitekkel, esetleges téves vélekedéseitekkel, a legfontosabb társadalmi tabukkal. Megismerked-hettek a segítés helyes technikáival, miközben a látássérülten élő emberekkel kapcsolatos tájéko-zottságotok is elmélyül.

A program sajátossága, hogy egyszerre nyújt segítséget a konkrét kérdéseitek megválaszolásában, és ezzel párhuzamosan adja meg a lehetőséget a "más" emberek megismerésére, hiedelmeitek, fé-lelmeitek leküzdésére. olyan világban találod magad, ahol a látásnak semmi szerepe nincs, mintha kikapcsolták volna. Így kell egy kb. 45 perces sétát tenned a "vak sötétség birodalmában" ahol min-den olyan, mint a való világban, csak a fény tűnt el.

Megtapasztalhatod, hogy egy vak ember a bevásárlás során hogyan ismeri fel az egyes termékeket, hogyan tud önállóan fizetni, bevásárolni.

Ezekkel az akadályokkal mindennap találkozunk.

Leküzdésükben látássérült személyek nyújtanak segítő kezet és átvezetnek a fénybe!

A program másik részeként megismerkedhettek a látássérült emberek önálló életvitelét megkönnyítő beszélő és tapintható eszközökkel. Pl.: beszélő óra, számítógép, okos telefon, színfelismerő, stb. A tapintható eszközök közül a mérőszalag, a vonalzó, a vakok részére készített társasjátékok és egyéb hétköznapi eszközök kerülnek bemutatásra. A Braille-írás, (pontírás) rejtelmeibe is beavatunk titeket, emlékül Braille ABC-t és névjegyet készítünk részetekre. Mindezek mellett pedig a vakvezető kutya mindennapjaiba is bepillantást nyertek!

Gyertek el és megígérjük, hogy egy a tiétekkel azonos, de mégis más világ megismerésével lesztek gazdagabbak!

Amennyiben tetszett a program, akkor hozd el barátaid, családtagjaid is!

Figyelem, a program részvételi díja 100 FT/fő, és előzetes regisztrációhoz kötött.

További információ és jelentkezés az 52/412-773-as, vagy a 30/499-5848-as telefonszámon.

Helyszín: Debreceni Egyetem Agrár Kar 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.


Vissza az előző oldalra

A honlapot tervezte és szerkeszti: Nagy  András

A honlappal kapcsolatos észrevételeket és kérdéseket
az alábbi e-mail címre várjuk:
latasserultek@gmail.com
Amennyiben szeretne feliratkozni a hetente megjelenő hírlevelünkre, küldjön egy e-mail-t a latasserultek@gmail.com e-mail címre. A tárgy mezőbe írja be, hogy "Feliratkozás hírlevélre".

Ossza meg honlapunkat és keressen minket a Facebook-on!


Facebook oldalunk: www.facebook.com

A honlapon az alábbi mező segítségével tud keresni. Gépelje be a keresendő kulcsszót vagy kulcsszavakat és nyomja meg a Keresés gombot vagy az ENTER billentyűt.