Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

Mobilitási nap Hajdúsámsonban

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesületével közösen vett részt a 2017. szeptember 22.-én szervezett mobilitási napon, Hajdúsámson főterén.

A program célja az volt, hogy az óvodás és iskolás gyermekek jobban megismerjék a látás- és hallássérült, valamint mozgáskorlátozott személyek mindennapi életét. Ezen kívül a résztvevők a rollerezést és a tandemezést is kipróbálhatták, valamint a rendőrautóval is megismerkedhettek.

A Látássérültek Egyesületétől Babik Tamás, Bora Sándor és természetesen Sunny kutyus vettek részt a rendezvényen. Bora Sándor a látássérültek életvitelét megkönnyítő segédeszközöket és játékokat mutatta be, Babik Tamás segítségével pedig a vakvezető kutyák munkáját ismerhették meg.

A gyerekeknek különösen tetszett a bekötött szemmel, tapintással végezhető párosító játék, de Sunny, a vakvezető kutyus iránt is nagy volt az érdeklődés. A szervezők ebéddel kedveskedtek számunkra, amit ez úton is köszönünk. A rendezvény alkalmával több, mint 300 gyermekkel sikerült közelebbről megismertetnünk a látássérültek mindennapi életét.

Babik Tamás
LÉARE munkatársa


Vissza az előző oldalra

A honlapot tervezte és szerkeszti: Nagy  András

A honlappal kapcsolatos észrevételeket és kérdéseket
az alábbi e-mail címre várjuk:
latasserultek@gmail.com
Amennyiben szeretne feliratkozni a hetente megjelenő hírlevelünkre, küldjön egy e-mail-t a latasserultek@gmail.com e-mail címre. A tárgy mezőbe írja be, hogy "Feliratkozás hírlevélre".

Ossza meg honlapunkat és keressen minket a Facebook-on!


Facebook oldalunk: www.facebook.com

A honlapon az alábbi mező segítségével tud keresni. Gépelje be a keresendő kulcsszót vagy kulcsszavakat és nyomja meg a Keresés gombot vagy az ENTER billentyűt.