Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

Debrecen tájékoztatója

 

TELEFONOS ÜGYFÉLKÖZPONT A DEBRECENI POLGÁRMESTERI HIVATALBAN

A lakosság tájékoztatásának és a segítségre szorulók támogatásának érdekében Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2020. március 18-tól - szerdától - telefonos ügyfélközpontot működtet.

Az ügyfélközpontban, a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatban Debrecen polgárait érintően meghozott önkormányzati intézkedésekről megfelelő ismeretekkel rendelkező munkatársak fogadják majd a hívásokat munkanapokon - hétfőtől péntekig - 8.00 és 16.00 óra között. A hívható telefonszámok a következők: 06-52-517-768; 06-52-517-614; 06-52-517-631.

2020. március 17-től Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az ügyfélfogadás valamennyi épületben szünetel. A hivatal épületeibe ügyintézés céljából kizárólag azok léphetnek be, akiknek személyes megjelenését jogszabály teszi kötelezővé. Ezen ügyfelek fogadására - anyakönyvi, igazgatási és köztemetési ügyekben - az Új Városháza (Debrecen, Kálvin tér 11.) nagy ügyfélfogadó terében, erre a célra kialakított három ablaknál kerül sor.

Minden más esetben arra kérjük a debrecenieket, hogy az elektronikus vagy a telefonos kapcsolattartást használják, mert a hivatal valamennyi, a Debrecen.hu honlapon található e-mail címen és telefonszámon továbbra is elérhető. Emellett az ügyintézés folyamatának biztosítása érdekében mindkét épület (a Régi és az Új Városháza, Piac utca 20., illetve Kálvin tér 11.) bejáratánál iratgyűjtő ládában is elhelyezhetik írásbeli beadványaikat.

Az intézkedések visszavonásig érvényesek!

ÖSSZEFOGTAK A DEBRECENI HÁZIORVOSOK

Összefogtak a debreceni háziorvosok és szinte valamennyi 65 év feletti háziorvos vállalta a távkommunikációs kapcsolattartást. Nagyon fontos, hogy a betegek a megszokott telefonszámokon érhetik el az orvosokat.

Debrecen Megyei Jogú Önkormányzata kéri, hogy a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a háziorvosi, házi gyermekorvosi rendelővel csak telefonon vegyék fel a lakosok a kapcsolatot, ahol az ismert rendelési időben elérhető a háziorvos, házi gyermekorvos, az egészségügyi szakdolgozó.

A 65 év feletti háziorvosok, házi gyermekorvosok jelentős része továbbra is vállalta a betegellátást elsősorban távkonzultációk keretében. Ha a betegnek a telefonos konzultáció után mégis el kell mennie a rendelőbe, ott a megszokott helyettesítő háziorvos látja el. A beteget nem érheti meglepetés, mert a saját háziorvosa előzetesen telefonon tájékoztatja őt a helyettesítésről.

Járványügyi érdekből az orvos-betegtalálkozók számának minimalizálása érdekében minden esetben, mielőtt a rendelőt felkeresné a paciens, telefonon történő bejelentkezés szükséges. A gyógyszerek felírása elektronikus recept formájában történik.

A kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a fogászati alapellátás keretében kizárólag sürgősségi ellátás nyújtására kerülhet sor. Minden esetben előzetesen telefonon történő bejelentkezés, konzultáció, időpont egyeztetése szükséges a fogorvossal!

A háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi rendelők telefonszáma, a rendelési idő ide kattintva megismerhető.

Forrás: debrecen.hu


Vissza az előző oldalra

A honlapot tervezte és szerkeszti: Nagy  András

A honlappal kapcsolatos észrevételeket és kérdéseket
az alábbi e-mail címre várjuk:
latasserultek@gmail.com
Amennyiben szeretne feliratkozni a hetente megjelenő hírlevelünkre, küldjön egy e-mail-t a latasserultek@gmail.com e-mail címre. A tárgy mezőbe írja be, hogy "Feliratkozás hírlevélre".

Ossza meg honlapunkat és keressen minket a Facebook-on!


Facebook oldalunk: www.facebook.com

A honlapon az alábbi mező segítségével tud keresni. Gépelje be a keresendő kulcsszót vagy kulcsszavakat és nyomja meg a Keresés gombot vagy az ENTER billentyűt.