Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

A látássérültek számára is egyre inkább élhető Debrecen

 

Debrecen - A vakok és gyengén látók sajátos helyzetére, valamint társadalmi integrációjuk fontosságára hívja fel a figyelmet a Fehér Bot Napja. A nemzetközi nap alkalmából ünnepséget tartottak csütörtökön Debrecenben. Elismeréseket is átadtak a Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesületének rendezvényén.

Egyre inkább akadálymentesnek számít Debrecen a vakok és gyengén látók körében. Egyre több hangos jelzőlámpa található például a városban. A látássérültek regionális egyesülete szerint ezeket úgy lehetne továbbfejleszteni, hogy ne zavarják a közelben lakókat.

- Ne okozzon környezeti zajt, csak abban az esetben, ha vak ember a kereszteződésbe ér, és a nála lévő távirányítóval üzembe helyezi - mondta Nagy Sándor, a Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesületének elnöke.

A gyermekszemészeti szűrés és a látássérült fiatalok gondozásának megyei úttörője, dr. Molnár Lajos nevét viseli az egyesületi emlékérem. Ezzel idén - mások mellett - a gyermekszemészeti szakrendelést vezető dr. Hódos Márta munkáját ismerték el.

- Nagy megtiszteltetés az emlékplakett elnyerése, pontosan amiatt, hogy a főorvos nyomdokaiba léphettünk több kollégámmal együtt - nyilatkozta a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház szemész adjunktusa.

Ezeregyszáz tagja van a látássérültek regionális egyesületének. Élénk közösségi élet, képzési és érzékenyítő programok sora jellemzi a szervezet munkáját, amely számos szolgáltatással is segíti a látássérülteket az Észak-Alföldön.

Forrás: dehir.hu


Vissza az előző oldalra

A honlapot tervezte és szerkeszti: Nagy  András

A honlappal kapcsolatos észrevételeket és kérdéseket
az alábbi e-mail címre várjuk:
latasserultek@gmail.com
Amennyiben szeretne feliratkozni a hetente megjelenő hírlevelünkre, küldjön egy e-mail-t a latasserultek@gmail.com e-mail címre. A tárgy mezőbe írja be, hogy "Feliratkozás hírlevélre".

Ossza meg honlapunkat és keressen minket a Facebook-on!


Facebook oldalunk: www.facebook.com

A honlapon az alábbi mező segítségével tud keresni. Gépelje be a keresendő kulcsszót vagy kulcsszavakat és nyomja meg a Keresés gombot vagy az ENTER billentyűt.