Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

Kulturális, sport és szabadidős programok

 

A szabadidő hasznos eltöltésére több programot kínálunk.

Tandembiciklik bérelhetőek
A Látásnélküli Világ Alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt pályázaton elnyert támogatásából 3 darab tandembiciklit vásárolt. A kerékpárok teljes felszereltséggel rendelkeznek, közúti forgalomra alkalmasak.

A bérlés feltételei:

Azon látássérült személyek vehetik igénybe, akik a LÉARE rendes tagjai,

  • kísérőt, látó személyt hoznak magukkal,
  • tudnak kerékpározni.

Egy bicikli napi díja 5000 forint, melyet a bérlő visszakap, ha épségben visszahozza a kibérelt tandem kerékpárt a Látássérültek Egyesületének irodájába.

Kultúr Csoport
Debrecenben működik a kultúrcsoportunk, amely műsorokat ad elő helyben és a kistérségi csoportok rendezvényein. Örömmel vennék azon tagtársaink és barátaik jelentkezését, akik szívesen mondanak verset, szeretnek énekelni és bátran szerepet vállalnának rövid jelenetek előadásában. További információt az egyesület munkatársaitól kérhetnek.

Kirándulások
Az egyesület munkatársai és önkéntesei eseti jelleggel kirándulásokat szerveznek az ország különböző helyszíneire. Ezekről tájékoztatást a hetente megjelenő elektronikus hírlevélben, az egyesület honlapján olvashatnak, illetve munkatársaink által tájékoztatjuk önöket.

Teke tagozat
A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületének vak és gyengénlátó tagjai 2008. januárjában tartott alakuló gyűlésen elhatározták, hogy teke tagozatot hoznak létre, melynek neve: DEBRECEN TEKE SE. LÉARE tagozat.
A csapat célja, hogy a vakok és gyengénlátók számára elősegítse a rendszeres testedzést, a versenyekre történő felkészülést és indulást. Tevékenységével elősegítse a szabadidő kulturált eltöltését és a sorstársi közösség erősítését. Céljai megvalósítása érdekében hetente tréninget tart, részt vesz a Sportági Szakszövetség országos bajnokságán, valamint lehetőségei szerint más nemzetközi és hazai versenyeken és bajnokságokon. A csapat tagja lehet A LÉARE-vel tagsági jogviszonyban álló személy, aki a csapat célkitűzéseivel egyetért, elfogadja szabályzatát. A csapatnak az is tagja lehet, aki nem tagja a LÉARE-nek, de látása elégséges ahhoz, hogy a versenyeken való részvételben segíteni tudja a csapat nem látó tagjait.
Érdeklődni és Jelentkezni a Csapat Vezetőnél lehet: dr. Kunkli Tibor; Tel: 06 70 /457-1507

Sportnap
Az Egyesület, együttműködve a Látásnélküli Világ Alapítvánnyal, minden év szeptemberében sportnapot szervez Debrecenben, látássérült tagjai és kísérőik részére. A sportnapon 3 fős csapatokban mérhetik össze erejüket, ügyességüket, tudásukat a résztvevők. A sportot játékos feladatok, tranbulin, a gyerekek nagy örömére ugrálóvár és különböző egészségügyi szolgáltatások várják az érdeklődőket.

Fürdőzés Hajdúszoboszlón
Az Egyesület Hajdúszoboszlói Körzeti Csoportja minden év nyarán strandnapot szervez a Hotel Hőforrás Területén. A szervezők a fürdőzést egyéb érdekes programokkal is kiegészítik.

Nyári kirándulás
Az Egyesület minden év nyarán kirándulást szervez az ország különböző nevezetességeihez. Az elmúlt években voltunk Tiszafüreden, Szentendrén, Aggteleken. A nagy érdeklődés arra ösztönöz minket, hogy hasonló programokat az elkövetkező években is szervezzünk.


Vissza az előző oldalra

A honlapot tervezte és szerkeszti: Nagy  András

A honlappal kapcsolatos észrevételeket és kérdéseket
az alábbi e-mail címre várjuk:
latasserultek@gmail.com
Amennyiben szeretne feliratkozni a hetente megjelenő hírlevelünkre, küldjön egy e-mail-t a latasserultek@gmail.com e-mail címre. A tárgy mezőbe írja be, hogy "Feliratkozás hírlevélre".

Ossza meg honlapunkat és keressen minket a Facebook-on!


Facebook oldalunk: www.facebook.com

A honlapon az alábbi mező segítségével tud keresni. Gépelje be a keresendő kulcsszót vagy kulcsszavakat és nyomja meg a Keresés gombot vagy az ENTER billentyűt.