Ígéretünkhöz híven közzétesszük az érdeklődőknek az elmúlt heti elő bejelentkezésünk alkalmával elkészített leves receptjét.
A felvétel az alábbi linken nézhető vissza:
Hozzávaló 4-6 fő részére:
- 50 dkg sertéscomb
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 30 dkg lángolt kolbász (csípős és csemege)
- 20 dkg gomba
- 20 dkg zöldségkeverék (vagy leveszöldség, ízlés szerint)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem levél
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1 ek fűszerpaprika
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- 2 l víz
Elkészítés
- A füstölt szalonnát mikróban kicsit kisütjük (csak, hogy a zsírja kijöjjön).
- Majd a szalonnát a zsírral együtt a fazékba öntjük, rádobjuk a reszelt hagymát, rá a kockára vágott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk.
- Ezután oldalra húzzuk a fazekat egy csöppnyit, és rádobjuk a pirospaprikát (azért húzzuk ilyenkor oldalra, hogy a paprika meg ne égjen), fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát.
- Felöntjük vízzel, só, bors és kömény kíséretében az egészet félpuhára főzzük. Majd amikor a hús már majdnem jó, hozzáadjuk a gombát, leveszöldséget és a karikára vágott lángolt kolbászt.
- Puhára főzünk mindent, majd készítünk egy tejfölös habarást. A lisztet a tejföllel simára keverjük, és behabarjuk.
- Beledobjuk az összeaprított petrezselyem levelet, lefedjük, és pár perc múlva tálalható.
Jó étvágyat!
Bagoly Tiborné