A bakonyi betyárleves receptje

By on
In Uncategorized /

Ígéretünkhöz híven közzétesszük az érdeklődőknek az elmúlt heti elő bejelentkezésünk alkalmával elkészített leves receptjét.

A felvétel az alábbi linken nézhető vissza:

bakonyi betyárleves videó

Hozzávaló 4-6 fő részére:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg lángolt kolbász (csípős és csemege)
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg zöldségkeverék (vagy leveszöldség, ízlés szerint)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem levél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • 2 l víz

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát mikróban kicsit kisütjük (csak, hogy a zsírja kijöjjön).
  2. Majd a szalonnát a zsírral együtt a fazékba öntjük, rádobjuk a reszelt hagymát, rá a kockára vágott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Ezután oldalra húzzuk a fazekat egy csöppnyit, és rádobjuk a pirospaprikát (azért húzzuk ilyenkor oldalra, hogy a paprika meg ne égjen), fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát.
  4. Felöntjük vízzel, só, bors és kömény kíséretében az egészet félpuhára főzzük. Majd amikor a hús már majdnem jó, hozzáadjuk a gombát, leveszöldséget és a karikára vágott lángolt kolbászt.
  5. Puhára főzünk mindent, majd készítünk egy tejfölös habarást. A lisztet a tejföllel simára keverjük, és behabarjuk.
  6. Beledobjuk az összeaprított petrezselyem levelet, lefedjük, és pár perc múlva tálalható.

Jó étvágyat!

Bagoly Tiborné

Cikk megosztása