A választott tisztségviselők

A képen Dr. Nagy Sándor látható

Dr. Nagy Sándor – elnök

Az egyesület 2003-ban történt megalakulásakor engem választott meg a közgyűlés a szervezet elnökévé. Ebben a tisztségemben negyedszer is megerősített 2018-ban. Ezt megelőzően az MVGYOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének voltam a titkára. A szövetség szervezeti működésébe is ekkor kapcsolódtam be. Jelenleg elnöke vagyok a Magyar Vakok és Gyengénlátók országos Szövetségének.

Jogi diplomám a József Attila Tudományi Egyetemen szereztem. Ezen képesítésem első sorban a civil szervezetek működtetése érdekében hasznosítom.

Legfontosabb küldetésemnek érzem a fogyatékossággal élő személyek érdekeinek érvényesítését mind helyi, mind országos szinten.


A képen Bora Sándor látható

Bora Sándor – alelnök

Az Egyesületnek 2009 óta vagyok tagja, 2013 szeptembere óta dolgozom a Látássérültek Észak alföldi Regionális Egyesületénél. Diplomámat a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán szereztem szociálpedagógus szakon 2013. decemberében.

2001-től 2008-ig külföldön éltem, angol nyelvterületen (Kanada). Itt sajátítottam el angol nyelvtudásomat, amelyet szeretnék kamatoztatni a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében, fejlesztésében. Továbbá, úgy gondolom, hogy szociális végzettségem által is a legjobb tudásom szerint tudom segíteni az egyesület munkáját.

 


A képen Bagoly Tiborné látható

Bagoly Tiborné – elnökségi tag

2007-ben látássérültként kerültem kapcsolatba az egyesülettel, majd, mint önkéntes részt vettem az Egyesület munkájába. 2015-ben elvégeztem a rehabilitáció nevelő segítő iskolát, és 2015.október.1-től ebben a munkakörben az Egyesület munkatársaként dolgozom. 2017 márciusában megválasztottak a Debreceni Körzeti Csoport vezetőjének, majd 2018-ban az Egyesület elnökségi tagjának. Feladatom, hogy minden tudásommal segítsem a Debreceni Csoport és az Egyesület munkáját.

 


A képen Dr. Kunkli Tiborné látható

Dr. Kunkli Tiborné – elnökségi tag

1997-ben lettem az MVGYOSZ Hajdú-Bihar megyei szervezetének tagja. Szociális és gyógypedagógiai asszisztensi végzettséggel rendelkezem. 2006-tól aktívan önkéntes segítőként, 2012-től munkatársként tevékenykedem az Egyesületnél. Elnökségi tagként, és munkatársként fontosnak tartom a hatékonyabb eredmények elérése érdekében támogatók és önkéntesek felkutatását. Céljaim közé tartozik az Egyesület passzív tagjait bevonni a kulturális és szabadidős közösségi életbe.


A képen Tanka László látható

Tanka László – elnökségi tag

1992-ben születtem Debrecenben. Általános iskolai tanulmányaimat a Dr. Kettesy Aladár Általános Iskolában végeztem. 1999 óta vagyok az Egyesület tagja. 2017-ben végeztem a Debreceni Egyetemen Gazdasági agrármérnökként. 2009 óta önkéntesként segítettem az Egyesület munkáját. Célom, hogy a tagtársak számára minél több szabadidős programot szervezhessünk, valamint minél több tagot tudjunk segédeszköz támogatásban részesíteni. Ezen célok megvalósításához jelenleg is több pályázaton dolgozunk munkatársaimmal. Az Egyesületben a munkámat a legjobb tudásomnak megfelelően fogom ellátni.


A képen Bálint Gábor Endréné látható

Bálint Gábor Endréné – Felügyelőbizottság elnöke

T2009-2018-ig dolgoztam az egyesületben. 2011-től, mint irodavezető résztvevője voltam az elnökségi üléseknek. Ez idő alatt az elnökségi ülések napirendi pontjainak előkészítése volt a feladatom. Megtanultam, hogy milyen szabályokat, határozatokat kell betartani. 2018. márciusban kértem a nyugdíjazásomat. Innentől kezdve önkéntesként dolgozom az egyesületben felügyelőbizottság elnökeként.


A képen Magyari Sándorné látható

Magyari Sándorné – Felügyelőbizottság tagja

1969-1994 között, mint gyógyszertári asszisztens dolgoztam a püspökladányi gyógyszertárban. Önkéntes vöröskeresztes területi titkári feladatokat is elláttam. 1994-től vagyok a Püspökladányi Körzeti Csoport látássérült tagja, ahol önkéntesen segítettem az akkori vezetőség munkáját. 2015 óta a csoport bizalmat szavazott részemre, így most csoportvezetőként segítem, irányítom, a körzetben élő tagtársakat. 2018 óta tevékenykedem, mint felügyelőbizottsági tag.


A képen Pirik János látható

Pirik János – Felügyelőbizottsági tag

Pirik János vagyok, a felügyelőbizottság tagja. Életemet látássérültként kezdtem. Általános iskolába az akkori Gyengénlátók Általános Iskolájába jártam. Később az Egyesület tagja lettem, majd önkéntese is. Jelenleg a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola és Kollégiumban (gyengénlátók iskolája) dolgozom gyógypedagógiai asszisztensként. 2011. évben megválasztottak a “A Gyengénlátó Gyermekekért Alapítvány” kuratóriumának elnökévé. Munkámban és szabadidőmben a látássérült embereket segítem. Felügyelőbizottsági tagként az Egyesület munkáját igyekszem támogatni.