Kulturális, szabadidős és sport programok

A szabadidő hasznos eltöltésére több programot kínálunk.

Tandembiciklik bérelhetőek

A Látásnélküli Világ Alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt pályázaton elnyert támogatásából 3 darab tandembiciklit vásárolt. A kerékpárok teljes felszereltséggel rendelkeznek, közúti forgalomra alkalmasak.

A bérlés feltételei:

Azon látássérült személyek vehetik igénybe, akik a LÉARE rendes tagjai,

  • kísérőt, látó személyt hoznak magukkal,
  • tudnak kerékpározni.

 

Egy bicikli napi díja 5000 forint, melyet a bérlő visszakap, ha épségben visszahozza a kibérelt tandem kerékpárt a Látássérültek Egyesületének irodájába.

 

Kirándulások

Az egyesület munkatársai és önkéntesei eseti jelleggel kirándulásokat szerveznek az ország különböző helyszíneire. Ezekről tájékoztatást a hetente megjelenő elektronikus hírlevélben, az egyesület honlapján olvashatnak, illetve munkatársaink által tájékoztatjuk önöket.

Teke tagozat

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületének vak és gyengénlátó tagjai 2008. januárjában tartott alakuló gyűlésen elhatározták, hogy teke tagozatot hoznak létre, melynek neve: DEBRECEN TEKE SE. LÉARE tagozat.
A csapat célja, hogy a vakok és gyengénlátók számára elősegítse a rendszeres testedzést, a versenyekre történő felkészülést és indulást. Tevékenységével elősegítse a szabadidő kulturált eltöltését és a sorstársi közösség erősítését. Céljai megvalósítása érdekében hetente tréninget tart, részt vesz a Sportági Szakszövetség országos bajnokságán, valamint lehetőségei szerint más nemzetközi és hazai versenyeken és bajnokságokon. A csapat tagja lehet A LÉARE-vel tagsági jogviszonyban álló személy, aki a csapat célkitűzéseivel egyetért, elfogadja szabályzatát. A csapatnak az is tagja lehet, aki nem tagja a LÉARE-nek, de látása elégséges ahhoz, hogy a versenyeken való részvételben segíteni tudja a csapat nem látó tagjait.
Érdeklődni és Jelentkezni a Csapat Vezetőnél lehet: dr. Kunkli Tibor; Tel: 06 70 /457-1507

Sportnap

Az Egyesület, együttműködve a Látásnélküli Világ Alapítvánnyal, minden év szeptemberében sportnapot szervez Debrecenben, látássérült tagjai és kísérőik részére. A sportnapon 3 fős csapatokban mérhetik össze erejüket, ügyességüket, tudásukat a résztvevők. A sportot játékos feladatok, tranbulin, a gyerekek nagy örömére ugrálóvár és különböző egészségügyi szolgáltatások várják az érdeklődőket.

Strandolás, fürdőzés

Az Egyesület Körzeti csoportjai minden év nyarán strandnapot szerveznek a Hajdú-Bihar megyében működő, közkedvelt fürdők területére.

A szervezők a fürdőzést egyéb érdekes programokkal is kiegészítik, illetve kedvezményes belépőjegyeket biztosítanak a látássérült résztvevőknek.

Nyári kirándulás

Az Egyesület minden év nyarán kirándulást szervez az ország különböző nevezetességeihez. Az elmúlt években voltunk Tiszafüreden, Szentendrén, Aggteleken. A nagy érdeklődés arra ösztönöz minket, hogy hasonló programokat az elkövetkező években is szervezzünk.

Színházbérlet

Az Egyesület az adó 1% felajánlásából jegyeket vásárol különféle színházi előadásokra (Csokonai Színház, VOKE, Nagyerdei Szabadtéri Játékok). A támogatás mértékétől függően, előadásonként átlagosan 20 darab jegy áll az egyesület tagjai és kísérői rendelkezésére. Az igénybevétel feltételeiről az Egyesület irodájában kérhető tájékoztatás.