Igénybe vehető szolgáltatások

Ingyenes szolgáltatások tagok részére

 

Adóbevallás készítése

Az Egyesület, A Pygmy-Team Kft. támogatásával, 2011-től új szolgáltatást indított. A tagdíjat megfizető tagok és pártolótagok részére a könyvelő ingyenes adóbevallást készít. A szolgáltatás igénybevételéhez az elérhetőségeink egyikén lehet jelentkezni, ahol bővebb felvilágosítást kapnak a bevalláshoz szükséges dokumentumokról és a további teendőkről.

Ingyenes számítógép-használat

Elromlott a számítógépe? Úton van és fontos levelet vár? Gyorsan információhoz szeretne jutni? Ez nem lehet probléma! Nálunk is megnézheti leveleit, barangolhat a világhálón. Az egyesületi tagok részére, az egyesület klubtermében, üzembe helyeztünk egy számítógépet, amely félfogadási időben ingyenesen használható. A használatot a Jaws For Windows és a Magic programok teszik akadálymentesen használhatóvá.

Jogi tanácsadás

Az Egyesület tagjai részére dr. Kunkli Tibor az egyesület munkatársa segítséget nyújt. Közreműködik hivatalos iratok értelmezésében, fellebbezések, kérelmek megírásában. Tájékoztatást ad a látássérült személyeket érintő jogszabályokról, azok változásairól, alkalmazásukról.

A tanácsadás ingyenes, amely telefonon, személyesen és E-mail-ben kérhető. A személyes tanácsadás az Egyesület valamely elérhetőségén előzetes egyeztetés után vehető igénybe.

Tudjon meg többet az iPhone használatáról.

Az egyesület munkatársai egyéni és kiscsoportos foglalkozásokat tartanak elsősorban azon látássérült személyeknek, akik az MVGYOSZ Távszem szolgáltatását igénybe veszik, és nyertek a szövetség által meghirdetett készülékpályázaton. A szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe az egyesület látássérült tagjainak, akiknek rendezve van a tagsági jogviszonyuk.

A szolgáltatás igénybevételéhez kérjen időpontot az egyesület elérhetőségei egyikén.

Segédeszköz bemutató

Az egyesület irodájában, ügyfélfogadási időben megtekinthetőek, és kipróbálhatóak olyan beszélő és tapintható segédeszközök, melyek az MVGYOSZ segédeszközboltjában kaphatóak. Az egyesület munkatársai közreműködnek az eszközök beszerzésében, illetve segítik a webáruházból történő rendelést is. Alkalmanként a körzeti csoportok fogadóóráin is bemutatásra kerülnek a segédeszközök, melyről tájékoztatást adunk az egyesület hírlevelében és facebook oldalán.

Segédeszközök beállítása

Az egyesület munkatársai vállaják beszélő segédeszközök beállítását, alapvető kezelésének bemutatását. A szolgáltatás ügyfélfogadási időben vehető igénybe.