Júliusi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete júliusban összesen 5 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a Hajdú-Bihar megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársaival.

6.-án és 20-án a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtárban, 14.-én a hajdúdorogi Orosz Tanyán, 22.-én a debreceni Bocskai István Általános Iskolában, 27.-én pedig a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjában tartottunk szemléletformáló programot.

A foglalkozásokon a gyermekek pontírású ábrákat színeztek ki bekötött szemmel, megismerkedtek a látássérültek által használt hallható és tapintható segédeszközökkel, a vakvezető kutyusok munkájával, akit az esélyórák végén meg is simogathattak.

A programok keretében összesen 143 fő nyert betekintést a látássérült személyek mindennapi életébe.

A rendezvényeken Babik Tamás és Sunny kutyus, Bagoly Tiborné, Bálega Anita, dr. Kunkli Tiborné, Suhajda István, Soósné Fábián Helga és Szanics László munkatársak képviselték az Egyesületet.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása