Kitüntetéseket adományoztunk a Fehérbot Nap alkalmából

By on
In Uncategorized /

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete, a Fehérbot Napja alkalmából, Dr. Molnár Lajos Emléklap és Emlékplakett átadásával ismerte el Holba Andrea a Helen Keller Támogató Szolgálat intézményvezetője, Dr. Varga Mária szemész főorvos és Bíró Lajos pedagógus látássérült emberekért végzett tevékenységét. A hírlevél ezen és következő számaiban a kitüntetettek méltatását olvashatják.

Gratulálunk az elismeréshez!

Dr. Varga Mária

Dr. Varga Mária szemész főorvosnő munkásságát a Kenézy Kórház Szemészeti Osztályán kezdte Dr. Molnár Lajos főorvos vezetése alatt. Több évtizeden át vett részt a kórház gyermekszemészeti szakrendelés munkájában. Később a Bethlen utcai rendelőintézetben folytatta tevékenységét a felnőtt szemészeti szakrendelésen. A rendelőintézet és a kórház intergrációjáig a szemészeti ambulancia vezetési feladatait is végezte. Nyugodt, megfontolt szakember, akinél a beteg az első. Közvetlen stílusa megnyugtatja a szorongással érkező beteget. Munkáját példamutató lelkiismeretességgel végzi és élvezi a betegek szeretetét. Maximális elhivatottság, segítőkészség és humánum jellemzi munkásságát. Nyugdíjba vonulását követően is a szakmában maradt, magánszakrendelés keretében vizsgálja és kezeli a betegeket. Méltó jelöltje a Dr. Molnár Lajos kitüntetésnek.

A Dr. Molnár Lajos Emléklap és Emlékplakett adományozásával a kiemelkedő munkásságát ismeri el a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete elnöksége

Cikk megosztása