Ígéretünkhöz híven megosztjuk minden kedves követőnkkel az idei év utolsó Süssünk-főzzünk gasztro bejelentkezésekor elkészített mézeskalács receptjét.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 1 e.k. szódabikarbóna,
- 2-3 kiskanál mézes fűszerkeverék,
- 250dkg porcukor,
- 10dkg vaj,
- 3 tojás,
- 5 e.k. méz,
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a mézet. A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszerkeveréket összekeverjük. Ehhez adagoljuk, a mézzel összekevert vajat és alaposan összegyúrjuk. Legvégül hozzáadjuk a tejfölt és ezt is jól beledolgozva, nem túl kemény tésztát gyúrunk. Mindezt félujjnyi vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. Díszíthetjük dióval, mandulával, színes cukorral.. .
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
A mézeskalács elkészítéséről készült videó az alábbi linken nézhető vissza:
Jó étvágyat!