A mézeskalács receptje

By on
In Uncategorized /

Ígéretünkhöz híven megosztjuk minden kedves követőnkkel az idei év utolsó Süssünk-főzzünk gasztro bejelentkezésekor elkészített mézeskalács receptjét.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 1 e.k. szódabikarbóna,
  • 2-3 kiskanál mézes fűszerkeverék,
  • 250dkg porcukor,
  • 10dkg vaj,
  • 3 tojás,
  • 5 e.k. méz,
  • 1 kis doboz tejföl

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a mézet. A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszerkeveréket összekeverjük. Ehhez adagoljuk, a mézzel összekevert vajat és alaposan összegyúrjuk. Legvégül hozzáadjuk a tejfölt és ezt is jól beledolgozva, nem túl kemény tésztát gyúrunk. Mindezt félujjnyi vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. Díszíthetjük dióval, mandulával, színes cukorral.. .

180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.

A mézeskalács elkészítéséről készült videó az alábbi linken nézhető vissza:

mézeskalács videó

Jó étvágyat!

Cikk megosztása