Több, mint 5,5 millió forint adomány érkezett a LÉARE decemberi felhívására

By on
In Uncategorized /

Az elmúlt év utolsó hónapjában a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete (LÉARE) a siket és nagyothalló személyek részére indított jelnyelvi tolmácsolás szolgáltatás kiterjesztéséhez kérte a debreceni és a megyében élő vállalkozások, magánszemélyek segítségét. A helyiek példaértékű összefogását mutatja, hogy a szolgáltatás helyszíneként szolgáló ingatlan megvásárlásához szükséges és hiányzó összeg fele alig négy hónap alatt összegyűlt.

A hiánypótló szolgáltatás biztosítása érdekében Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a LÉARE számára, a magán és céges adományozók 590.000 Ft-tal járultak hozzá ahhoz, hogy a speciális igényeket kiszolgáló, nagy tapasztalattal rendelkező egyesület új szolgáltatása méltó körülmények között segítse a siket és nagyothalló, illetve siketvak emberek jelnyelvi tolmácsolását.

Mint arról a decemberi felhívásban is szó esett, A jelnyelvi tolmácsolás viszonylag nagy térigényű és megfelelő technikai hátteret igénylő folyamat, amelynek jelenlegi helyszíne az egyesület, eredetileg más célokat szolgáló nagyterme. A LÉARE székhelye mellet megüresedett lakás 23 millió forintba kerül, melyhez az egyesület 12 millió forint önrésszel rendelkezik. A lakás megvásárlásához hiányzó 11 millió forintnak több mint a fele, pontosan 5.590.000 forint gyűlt össze az adományozási akció keretében.

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete köszönetét fejezi ki Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának, valamint mindazoknak, akik kisebb vagy nagyobb összeggel hozzájárultak az eddigi eredményekhez.

A társadalmi összefogásnak köszönhetően az egyesület nagy lépést tett annak érdekében, hogy a jelnyelvi tolmácsolás a jövőben a szolgáltatáshoz méltó, valamint a szakmai és etikai ajánlásoknak megfelelő helyszínen valósulhasson meg.

Az adományozók nemcsak a Hajdú-Bihar megyei siket és nagyothalló személyek akadálymentes kommunikációjához járultak hozzá, nyitottságukkal és emberségükkel hitet és erőt adnak az egyesület munkatársainak a további feladatellátáshoz, új projektek elindításához.

Mindazok, akik a jövőben szeretnének a társadalmi felelősségvállaló program támogatóivá válni, a LÉARE ügyfélfogadási idejében személyesen is eljuttathatják adományaikat, illetve továbbra is lehetőség van a szervezet honlapján a bankkártyás adományozásra, valamint az alábbi egyesületi bankszámlára is fogadják a felajánlásokat: 61200261-11034603.

Nagy Sándor

elnök

Cikk megosztása