Áprilisi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete áprilisban összesen 16 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ, a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a Mozgáskorlátozottak Hajdú-bihar Megyei Szervezetének munkatársaival.

többek között jártunk a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban, a Szent József Gimnáziumban a Kinizsi Pál Általános Iskolában, az újszentmargitai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában, a debreceni Táncsics utcai Óvodában, a Tóth Árpád Gimnáziumban, a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában, az Empátia Óvodában, a Hajdúdorogi Mesesarok Óvoda Kórház és Méntelep utcai tagintézményeiben, valamint a Debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola Monostorpályi úti Tagintézményében.

27-én a Tiszacsegei Dr. Papp József Városi Könyvtárban, 28-án pedig a hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskolában tartottunk interaktív szemléletformáló programot.

Az óvodai előadásaink során a gyermekek bekötött szemmel tapintható ábrát színeztek, párosító játékokkal játszottak, illetve a vakvezető kutyus munkáját is megismerhették, akit a program végén meg is simogathattak.

Iskolai szemléletformáló programjaink keretében a diákok a látássérültek által használt hangot adó, beszélő és tapintható segédeszközökkel ismerkedtek meg, elsajátították a helyes segítés technikáit, kipróbálták a fehérbottal történő közlekedést, illetve betekintést nyertek a vakvezetőkutyák munkájába.

A programokon Babik Tamás, Bagoly Tiborné, Dr. Kunkli Tiborné, Suhajda István és Szanics László munkatársak képviselték az Egyesületet.

A 14 alkalom során több mint 1200 fő nyert betekintést a látássérült személyek mindennapi életébe.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása