Hozzávalók:
- 2 tojás
- 35 dkg sütni való burgonya
- 40 dkg csirkemell filé
- 7 dkg liszt
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 2 ek aprított metélő hagyma vagy újhagyma
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. A csirkemellet apró kockára vágjuk, majd a késsel tovább aprítjuk, mintha petrezselyemzöldet vágnánk. – használhatunk konyhai aprítót is –
A tojásokat felverjük a sóval, a borssal, hozzáadjuk a reszelt burgonyát, a felaprított húst, megszórjuk a liszttel, alaposan összekeverjük, majd mehet bele a reszelt sajt, a hagyma és egy jó alapos keverés.
Egy serpenyőben kevéske zsiradékot hevítünk, kisebb halmokat teszünk bele a masszából, ellapítgatjuk és mind a két oldalát szép pirosra sütjük.
Ízlés szerint friss salátával és mártogatóssal kínáljuk.
Jól illik hozzá a fokhagymás tejföl, amibe lehet egy kis olívaolajat is csorgatni.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
Mindenkinek jó étvágyat!