A csirkés burgonyaropogós receptje

By on
In Uncategorized /

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 35 dkg sütni való burgonya
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 7 dkg liszt
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 ek aprított metélő hagyma vagy újhagyma
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. A csirkemellet apró kockára vágjuk, majd a késsel tovább aprítjuk, mintha petrezselyemzöldet vágnánk. – használhatunk konyhai aprítót is –

A tojásokat felverjük a sóval, a borssal, hozzáadjuk a reszelt burgonyát, a felaprított húst, megszórjuk a liszttel, alaposan összekeverjük, majd mehet bele a reszelt sajt, a hagyma és egy jó alapos keverés.

Egy serpenyőben kevéske zsiradékot hevítünk, kisebb halmokat teszünk bele a masszából, ellapítgatjuk és mind a két oldalát szép pirosra sütjük.

Ízlés szerint friss salátával és mártogatóssal kínáljuk.

Jól illik hozzá a fokhagymás tejföl, amibe lehet egy kis olívaolajat is csorgatni.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Mindenkinek jó étvágyat!

Cikk megosztása