Májusi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete májusban összesen 15 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársaival.

Május első hetében a Szoboszlói úti Általános Iskola osztályaiban, 9.-én a Gyermekekért Alapítvány Óvodájában, 10.-én a Tóth Árpád Gimnáziumban, 11.-én a Szabadságtelepi Óvodában, 16.-20. között a Hatvani István Általános Iskolában, 23.-án az Áchim András utcai, 24.-én pedig a Mesekert Óvodákban, 30.-án pedig a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában tartottunk szemléletformáló előadást, esetenként több osztály vagy csoport részére.

Az óvodai foglalkozásaink során a gyermekek bekötött szemmel tapintható ábrát színeztek, párosító játékokkal játszottak, kipróbálhatták a fehérbotos közlekedést, illetve a vakvezető kutyus munkáját is megismerhették, akit a program végén meg is simogathattak.

Az iskolai szemléletformáló programok keretében a diákok a látássérültek által használt hangot adó, beszélő és tapintható segédeszközökkel ismerkedtek meg, elsajátították a helyes segítés technikáit, kipróbálták a fehérbottal történő közlekedést, illetve betekintést nyertek a vakvezetőkutyák munkájába.

A programokon Bagoly Tiborné, Bálega Anita, dr. Kunkli Tiborné, Soltész Sándorné, Suhajda István, Szanics László, Babik Tamás munkatársak, valamint Sunny és Dorka kutyusok képviselték az Egyesületet.

A 15 alkalom során összesen 1442 fő nyert betekintést a látássérült személyek mindennapi életébe.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása