A megszokottakhoz híven minden alkalommal megosztjuk az érdeklődőkkel, a Süssünk-főzzünk online legutóbbi eseményén készített finomság receptjét.
Ez alkalommal a tejfölös paprikás krumpli elkészítését és a hozzávalókat osztjuk meg Önökkel.
Hozzávalók: 2 kg burgonya, 1 db vöröshagyma, 2 dl tejföl, 30 dkg kolbász, 5 ek. napraforgó olaj, só, bors, ízlés szerint, 2 tk. fűszerpaprika, 2 db tojás, 15 dkg finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1.5 l víz.
Elkészítés: A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, belerakjuk a megpucolt és felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az összezúzott fokhagymát. A tojásokat összedolgozzuk a liszttel, és amikor megpuhult a burgonya, akkor beleszaggatjuk a tésztát. Belekeverjük a tejfölt, és pár percig még főzzük.
Mindenkinek jó étvágyat!
Bagoly Tiborné
LÉARE munkatársa