Júniusi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete júniusban összesen 12 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ, a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének munkatársaival.

Június 1.-én és 2.-án az Arany János Óvodában, 03.-án a hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskolában, 7.-én és 8.-án a Lehel utcai Óvodában, 9.-14. között a Lilla téri Általános Iskolában, 27.-én a Simonyi úti Óvodában, 28.-án a hajdúszoboszlói Városi Könyvtárban, 29.-én pedig a sárándi Kossuth Lajos Általános Iskolában tartottunk szemléletformáló előadást.

Az óvodai foglalkozásaink során a gyermekek bekötött szemmel tapintható ábrát színeztek, párosító játékokkal játszottak, kipróbálták a fehérbotos közlekedést, illetve a vakvezető kutyus munkáját is megismerték, akit a program végén meg is simogattak.

Az iskolai szemléletformáló programok keretében a diákok a látássérültek által használt hangot adó, beszélő és tapintható segédeszközökkel ismerkedtek meg, elsajátították a helyes segítés technikáit, kipróbálták a fehérbottal történő közlekedést, illetve betekintést nyertek a vakvezető kutyák munkájába.

A programokon Bagoly Tiborné, Bálega Anita, dr. Kunkli Tiborné, Soltész Sándorné, Suhajda István, Szanics László és Babik Tamás munkatársak, valamint Dorka és Sunny kutyusok képviselték az egyesületet.

A 12 alkalom során összesen 772 fő nyert betekintést a látássérült személyek mindennapi életébe.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása