Üdvözlünk minden kedves követőnket, akikkel most megosztjuk elmúlt héten elkészített finomságunk receptjeit.
Az ősz egyik legkülönlegesebb édessége sütőtökből készül. A mutatós, fehér csokival bevont golyók masszája a töktől lesz lágy, kellemes zamatát pedig a fahéj és a szegfűszeg emeli ki.
Hozzávalók 2 személyre:
– 50 dkg sütőtök
– 25 dkg darált háztartási keksz
– 5 dkg cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– fél tk fahéj
– fél tk szegfűszeg
– 10 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A megpucolt, egyforma méretűre darabolt sütőtököt pároljuk puhára, vagy sütőbe tolva készítsük el.
A puha tököt villával vagy krumplinyomóval törjük puhára, majd adjuk hozzá a háztartási kekszet, cukrokat, a fahéjat és a szegfűszeget.
A fehér csokit daraboljuk fel és vízgőz felett olvasszuk fel.
A lágy masszából formázzunk ízlés szerint golyókat, majd mártsuk olvasztott csokiba.
Jó étvágyat!
Bagoly Tiborné
LÉARE munkatárs