Novemberi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete novemberben összesen 10 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival.

4.-én és 15.-én a debreceni Kinizsi Pál Általános Iskolában, 7.-én a hajdúsámsoni Önkormányzati Óvodában, 14.-én a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában, 18.-án a Liget Óvodában, 21.-én a Jerikó utcai Óvodában, 22.-én a Szent Efrém Görögkatolikus Óvodában, 23.-án a Siketek és nagyothallók Általános Iskolájában, 28.-án a Levendula Óvodában, 29.-én a konyári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartottunk szemléletformáló foglalkozást.

Az óvodai szemléletformáló foglalkozásokon a gyermekek tapintható ábrákat színeztek ki bekötött szemmel, párosító játékokkal játszottak, illetve a vakvezető kutyák munkájával is megismerkedtek, akit a végén meg is simogattak.

Az iskolai szemléletformáló programok keretében a résztvevő diákok és felnőttek a látássérültek által használt beszélő és tapintható segédeszközökkel ismerkedtek meg, elsajátították a helyes segítés technikáit, kipróbálták a fehérbottal történő közlekedést, illetve betekintést nyertek a vakvezetőkutyák munkájába.

A programokon Bagoly Tiborné, Suhajda István, Szakál Zsombor, Szanics László és Babik Tamás munkatársak, valamint Sunny és a frissen vizsgázott Remsey kutyusok képviselték az Egyesületet.

A 10 alkalom során összesen 519 fő nyert betekintést a látássérült személyek mindennapi életébe.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

 

Cikk megosztása