Meghívó Önismeret, személyiségfejlesztés előadásra

By on
In Uncategorized /

 

A Látásnélküli Világ Alapítvány szeretettel várja az érdeklődőket a 2023. február 8-án 10 órától tartandó rendezvényére.

– Az előadás témája: önismeret, személyiségfejlesztés

– előadó: Zolnai Erika, felnőtt klinikai szakpszichológus és mentálhigiénés szakember

– Helyszín LÉARE székházának pincéje (4225 Debrecen, Külsővásártér 16.)

Kedvcsináló a témához:

Mérei Ferenc, a magyar pszichológiai kultúra háború utáni újra indítója írta egy tanulmányában 1972-ben: „Az önismereti tudatosság az egyetlen eszköz, amelyet az elkövetkező században szembeszegezhetünk a körülményeinkből fakadó manipulációs hatásokkal”.

A következő évszázadot éljük, a média, internet, közösségi hálók, szolgáltatások és áruk elképesztő sokaságában. Állandó döntésekre, választásokra kényszerülünk, melyek akkor szolgálják életminőségünk valódi fejlődését, ha nem eltávolítanak, hanem közelebb hoznak önmagunkhoz. Ehhez meg kell ismernünk cselekvéseink, vágyaink mögötti motívumainkat, szándékainkat és szükségleteinket. Kapcsolódni kell saját magunkhoz, a testünkhöz, pozitív és negatív érzéseinkhez, élményeinkhez, a múltbéli történeteinkhez, emlékeinkhez.

Az önmegfigyelés, önreflexió csak a környezettel való kapcsolatban értelmezhető, elkötelezett kapcsolatok beágyazottsága adja a külső biztonságot a változás viharai közepette. Az önismereti tudatosság nem megoldás mindenre, a traumák, konfliktusok, veszteségek feldolgozására nem elég, de jó alapot ad a döntéseink, választásaink, szükségleteink, és céljaink megfogalmazásához gyakran a külső elvárásokkal, nyomással szemben. Felelősséget vállalni, felelősen élni, bátran élni csak önmagunkkal őszinte kapcsolattal lehet. Ezek pedig az önismeret könnycseppei.

Beszélgessünk kicsit arról, hogy mire jó az önismeret, mit tehetünk érte, mit hoz az életünkbe és hogyan tartsuk meg a kapcsolatainkat miközben mi magunk is a változást, fejlődést választjuk.

A rendezvény során minden résztvevőnek péksüteménnyel, üdítő itallal, kávéval kedveskedünk.

A részvétel ingyenes, de a terem befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 2023. február 6-ig lehet az alábbi elérhetőségek egyikén.

– e-mail: latasnelkuli.vilag@gmail.com

– telefon: 52/412-773

Az előadás a Pro Filii Alapítvány támogatásával valósul meg, a Tájékoztató előadások látássérült személyek számára című pályázat keretében.

Várjuk szeretettel!

A szervezők

Cikk megosztása