Szemléletformálás februárban

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete 2023 februárjában összesen 9 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival.

2.-án a Liget Óvodában, 14.-én a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, 15.-én a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában, 17.-én a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban, 20.-án a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájában, 21.-én a Karácsony György utcai Óvodában, 22.-én az Ispotály utcai Óvodában, 23.-án az Ifjúság utcai Óvodában, 27.-én pedig a Margittéri Óvodában jelentünk meg és tartottunk interaktív szemléletformáló foglalkozást.

A rendhagyó programok keretében a gyermekek pontírású ábrákat színeztek ki bekötött szemmel, kipróbálták a fehérbottal történő közlekedést, megismerkedtek a látássérültek által használt hallható és tapintható segédeszközökkel, a helyes segítés technikáival, illetve a vakvezetőkutyusok munkájával, akit az esélyórák végén meg is simogattak.

A szemléletformáló foglalkozásokon összesen 473 fő nyert betekintést a látássérült személyek mindennapi életébe.

A rendezvényeken, Bagoly Tiborné, Suhajda István, Babik Tamás munkatársak, valamint Szakál Zsombor és Remsey kutyus képviselték az Egyesületet.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása