Nyaralás a Velencei tónál

By on
In Uncategorized /

 

A Kézzelfogható Alapítvány 2023 nyarán 6 napos nyári pihenést szervez. Kinek?

A közös pihenést fiatal, elsősorban 18-40 éves (nem kizáró ok, ha valaki idősebb, de egyéb más megfontolásból bele illik a csapatba) látássérült fiataloknak szervezzük, akik önmaguk ellátására egyedül képesek, szeretik a mozgásos programokat, szívesen ismerkednek, barátkoznak, akiknek a másokkal egy szobában való alvás nem okoz gondot és semmilyen másokat tartósan zavaró szokással nem bírnak. Házaspárok egy szobában való elhelyezését nem tudjuk megoldani.

A tábor időpontja: 2023. 07. 16. vasárnap vacsorától – július 21. péntek reggeliig.

Utazás közösen vonattal a Déli pályaudvarról történik, de a vonatra – ha valakinek kényelmesebb – Kelenföldön és a Déliből Székesfehérvárra közlekedő vonat bármelyik megállójában is fel lehet szállni. Természetesen önállóan, akár autóval is lehet érkezni, de akkor a találkozó Gárdonyban a Fészek Vendégháznál lesz. Ezt mindenkivel egyénileg egyeztetjük.

A tábor helyszíne: Gárdony, Fészek Vendégház, Pisztráng u. 18.

Elhelyezés a szálláshelyen 4-6 ágyas szobákban. Az épület egyemeletes, minden emeleten található egy-egy fürdőszoba. Az épület földszintjén helyezkedik el egy kiválóan felszerelt nagy konyha, társalgó televízióval, vetítési lehetőséggel és egy nagy fedett terasz. Az udvar tágas, kerti bútorok, padok, asztalok és grillező hely is rendelkezésre áll. Az épület kényelmesen berendezett, légkondicionált, pár éve esett át egy teljes körű felújításon.

A szobákban az ágyak többsége emeletes ágy, minden ágyhoz tartozik szekrény, amiben a táborozó holmija kényelmesen elfér. A szálláshely 50 méterre fekszik a strandtól, 300 méterre az állomástól és 100 méterre mindenféle vásárlási lehetőségtől. Fagyizó, gíroszos, lángos stb. pár perc séta távolságra vannak.

A vendégház szomszédjában van a bringakölcsönző. Innen béreljük majd a tandemek egy részét. 6 VDSE tandem folyamatosan a táborozók rendelkezésre áll. Látó önkéntesek segítenek a kirándulásoknál.

Tervezett programok nem a megvalósítás tervezett sorrendjében:

1. Bringázás a Velencei tó körül.

2. Madárdal tanösvény (Dinnyés) kirándulás szakvezetéssel, madársimogatással. Régi mezőgazdasági gépek bemutatója, traktorozás vagy omnibuszozás Dinnyésen.

3. Pákozdi szurdok kirándulás, túra.

4. Egy alkalommal grillezés, tábortűz.

5. Hogyan alakítsam a külsőm, hogy sikeres, elfogadott legyek a társadalomban? Programsorozat szakemberek segítségével (kozmetikus, manikűrös, fodrász, borbély, dizárner, diatetikus), tanácsadás egyénre szabottan.

6. Napi erősítő, nyújtó torna fél órában.

7. Rengeteg fürdés, napozás, strandolás.

A fentieken kívül megszervezzük külön egyéni költségre a sárkányhajózást naplementekor a Velencei tavon és a sup bérlést, oktatást.

Sárkányhajózás: 3000 Ft/fő

Sup bérlés egy napra: 5000 Ft/fő körül van (ha több fiatal bérel egy sup-ot az összeg megoszlik)

A táborozók maguk fizetik meg az IFA-t, ami 430 Ft/fő/éj.

A programokat az időjárás változásainak függvényében változtathatjuk és azt a táborozók is alakíthatják.

A program színes. Elsősorban aktív, érdeklődő, kimozdulni szerető táborozók jelentkezését várjuk. Hangsúlyozni szeretnénk azonban, hogy nem kötelező minden programon részt venni, hiszen a cél, hogy mindenki nyaraljon, pihenjen és érezze jól magát. Ellátás:

Napi háromszori étkezés. Az ételt egy helyi vállalkozás szállítja a helyszínre, a nyaralók azt a vendégház étkezőjében, a helyszínén fogyasztják el.

Felügyelet és asszisztencia:

A táborozók életét nappal és éjjel 8-10 fő gyógypedagógus, pedagógus, asszisztens kolléga segíti.

Táborozók által fizetendő összeg: 50.000 Ft/fő, ami a szállás és az étkezés költségét tartalmazza. A többi költséget pályázati pénzből igyekszünk fedezni.

Tehát ezért ez az összeg fedezi a következőket:

– szállás 5 éjszakára, asszisztencia

– napi háromszori étkezés

– programok, belépők, tandemek használata, előadók stb. (kivéve sárkányhajó és sup)

Jelentkezni a jelentkezési űrlap kitöltésével és 10.000 Ft előleg befizetésével lehet. A számlaszámot a jelentkezési lap beérkezése után küldjük meg.

Jelentkezési lapot a következő névre és email címre küldött levélben kérhetsz:

Petneházy Emőke epetne@gmail.com

A kitöltött jelentkezési lapokat a következő email címre várjuk: epetne@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2023. április 23. vasárnap.

A második részlet befizetése a tábor megkezdése előtt egy hónappal (június 22.) lesz aktuális.

Lemondási feltételek:

Amennyiben a táborozó a tábor megkezdése előtt egy hónappal, tehát június 22-ig a jelentkezését visszavonja a befizetett összeg 100%-át visszafizetjük.

Amennyiben a táborozó a tábor megkezdése előtt 2 héttel, tehát július 2-ig mondja vissza jelentkezését 3000 Ft-ot tudunk visszafizetni abban az esetben, ha nem tudjuk a helyet a várólistáról feltölteni vagy a visszamondó személy nem ajánl maga helyett más megfelelő, alkalmas személyt. Ha ez megtörténik, a teljes összeget visszafizetjük.

Egy izgalmas, hagyományteremtő tábort tervezünk.

Irány a tó ismét! Gyere és tarts velünk!

Üdvözlettel,

Petneházy Emőke

Kézzelfogható Alapítvány

epetne@gmail.cpm

+36 70 383 7766

valamint Mógáné Sebők Erzsébet (Zsebi), a Kézzelfogható Alapítvány

elnöke

 

Cikk megosztása