Márciusi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete márciusban összesen 23 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival.

1.-én és 8.-án az Ispotály utcai Óvodában, 3.-án a Református Általános Iskolában, 6.-án a Görgey Utcai Óvodában, 9.-én a nyíradonyi Szivárvány Óvodában, 10.-én és 24.-én a Homokkerti Óvodában, 13.-27. között az Epreskerti utcai Általános Iskolában, 20.-án és 22.-én a Közép utcai Óvodában, 27.-én a Mosolykert Óvodában, 29.-én pedig a Vénkerti Általános Iskolában jelentünk meg szemléletformáló előadás tartása céljából.

Az óvodai foglalkozások során a gyermekek bekötött szemmel tapintható ábrát színeztek, párosító játékokkal játszottak, illetve a vakvezetőkutyus munkáját is megismerték, akit a program végén meg is simogattak.

Iskolai szemléletformáló programjaink keretében a diákok a látássérültek által használt hangot jelző, beszélő és tapintható segédeszközökkel ismerkedtek meg, elsajátították a helyes segítés technikáit, illetve betekintést nyertek a vakvezetőkutyák munkájába.

A programokon, Bagoly Tiborné, Suhajda István, Szakál Zsombor, Babik Tamás és Szanics László munkatársak képviselték az Egyesületet.

A 23 alkalom során összesen 784 fő nyert betekintést a látássérült személyek mindennapi életébe.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása