Áprilisi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete áprilisban összesen 6 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival.

3.-án a Vénkerti Általános Iskolában, 5.-én Az Ady Endre Gimnáziumban, 13.-án a Nyíradonyi Szivárvány Óvodában, 17.-én a homokkerti Pitypang Óvodában, 19.-én a Siketek és nagyothallók Általános Iskolájában, 20.-án a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolában, 21.-én pedig a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskolában jelentünk meg szemléletformáló előadás tartása céljából.

Az óvodai előadásaink során a gyermekek bekötött szemmel tapintható ábrát színeztek, párosító játékokkal játszottak, illetve a vakvezetőkutyus munkáját is megismerhették, akit a program végén meg is simogathattak.

Iskolai szemléletformáló programjaink keretében a diákok a látássérültek által használt beszélő és tapintható segédeszközökkel ismerkedtek meg, elsajátították a helyes segítés technikáit, illetve betekintést nyertek a vakvezetőkutyák munkájába.

A programokon, Bagoly Tiborné, Suhajda István, Szakál Zsombor, Babik Tamás és Szanics László munkatársak képviselték az Egyesületet.

A 6 alkalom során összesen 186 fő nyert betekintést a látássérült személyek mindennapi életébe.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása