Májusi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete májusban összesen 5 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival.

4-én a Szent Efrém Általános Iskolában, 8-án a Szabadságtelepi Óvodában, 11-én a Déri Múzeumban, 15-én a Református kollégium Általános Iskolájában, 17-én pedig a Vénkerti Általános Iskolában jelentünk meg szemléletformáló előadás tartása céljából.

Az óvodai előadásaink során a gyermekek bekötött szemmel tapintható ábrát színeztek, párosító játékokkal játszottak, illetve a vakvezetőkutyus munkáját is megismerték. A program végén nem maradt el a simogatás sem.

Iskolai szemléletformáló programjaink keretében a diákok a látássérültek által használt hangot jelző, beszélő és tapintható segédeszközökkel ismerkedtek meg, elsajátították a helyes segítés technikáit, illetve betekintést nyertek a vakvezető kutyák munkájába.

A Déry múzeumban tartott interaktív programon a Szoboszlói úti Általános Iskola diákjainak feladata volt a múzeumi tárlaton történő körbevezetés és a látott információk átadása a látássérült vendégek számára.

A programokon Babik Tamás, Bagoly Tiborné, Suhajda István, Szakál Zsombor, és Szanics László munkatársak képviselték az Egyesületet.

Az 5 alkalom során összesen 220 fő nyert betekintést a látássérült személyek mindennapi életébe.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása