Szeptemberi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete szeptemberben összesen 5 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival.

5-én az Áchim András utcai Bölcsődében, 15-én a Benedek Elek Általános Iskolában, 16-án a polgári Művelődési házban az Értékek napja című rendezvényen, 18-án a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskolában, 25-én a Bánki Református Óvodában jelentünk meg szemléletformáló előadás tartása céljából.

Előadásaink célcsoportját a polgári rendezvényen felnőttek, illetve óvodás, iskolás gyermekek alkották, a bölcsődében pedig a munkatársak voltak a résztvevők.

Minden célcsoport esetében fontos szempont volt, hogy megismerjék a látássérültek által használt hangot jelző, beszélő és tapintható segédeszközöket, kipróbálták a fehérbottal történő közlekedést bekötött szemmel, elsajátították a helyes segítés technikáit, illetve betekintést nyertek a vakvezetőkutyák munkájába, akit az előadások végén nagy lelkesedéssel meg is simogathattak.

A programokon Bagoly Tiborné, Gál Viktória, Suhajda István, Szanics László munkatársak, illetve Szakál Zsombor önkéntes képviselték az Egyesületet.

Az 5 alkalom során összesen 246 fő ismerhette meg testközelből a látássérült személyek mindennapi életét.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása