Januári szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális egyesülete januárban összesen 5 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival.

10.-én, 17.-én, valamint 26.-án a Vénkerti Általános Iskolában, 18.-án a Kemény Zsigmond utcai Óvodában, 25.-én pedig a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában tartottunk szemléletformáló programot.

Az óvodában tartott alkalmak keretében a gyermekek bekötött szemmel tapintható játékokat párosítottak, gyöngyöt fűztek, pontírású ábrát színeztek. Kipróbálták a fehérbotos közlekedést szintén bekötött szemmel, illetve a vakvezetőkutyusok munkáját ismerték meg. Természetesen számukra a legnagyobb örömöt a foglalkozások végén a kutyus megsimogatása jelentette.

Az iskolás diákok a bekötött szemmel történő fehérbotos közlekedést próbálták ki, mely során maradandó élményekkel gazdagodtak, megismerték a helyes segítés technikáit, a tapintható, és hallható segédeszközöket, illetve a pontírást. Betekintést nyertek a vakvezetőkutyák munkájába, akit az előadások végén meg is simogattak, valamint ajándékba braille-abc-t vittek haza.

A programokon Bagoly Tiborné, Gál Viktória és Szanics László munkatársak, illetve Szakál Zsombor önkéntes és Remsey kutyus képviselték az Egyesületet.

Az alkalom során összesen 139 fő ismerhette meg testközelből a látássérült személyek mindennapi életét.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása