Februári szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete februárban is folytatta szemléletformáló tevékenységét, összesen 12 alkalommal együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival, illetve Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesületével.

5.-én a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Ált. Iskolában, 6.-án a Kemény Zsigmond utcai Óvodában, 7.-én, és 21.-én a Hallássérültek Általános Iskolájában, 12.-én a Baross Gábor Technikumban, 14.-én a Kerekerdő Óvodában, 19.-én a Szivárvány Óvodában, 22.-én a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, és a Szent Bazil Közép Iskolában, 23.-án az Építési Technikumban, és a Kreatív Technikumban, 26.-án pedig az Áchim András utcai Óvodában tartottunk interaktív szemléletformáló előadást.

Az óvodai programok alkalmával a gyermekek bekötött szemmel párosító játékokkal játszottak, tapintható ábrákat színeztek, gyöngyöt fűztek, illetve megismerhették a vakvezetőkutyusok munkáját.

Az iskolai előadások esetében a diákok a bekötött szemmel történő fehérbotos közlekedést próbálták ki, mely során maradandó élményekkel gazdagodtak, megismerték a helyes segítés technikáit, a tapintható, és hallható segédeszközöket, és a pontírást. Betekintést nyertek a vakvezetőkutyák munkájába, akit az előadások végén meg is simogathattak, valamint ajándékba Braille-abc-t vihettek haza.

A programokon Bagoly Tiborné, Gál Viktória, Kunkli Tiborné, Szanics László és Babik Tamás munkatársak, illetve Szakál Zsombor önkéntes és Remsey kutyus képviselték az Egyesületet.

A 12alkalom során összesen 669 fő ismerhette meg testközelből a látássérült személyek mindennapi életét.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása