Levél az új tarifarendszer kialakításáról

By on
In Uncategorized /

 

Kedves Tagtársak!

Alább olvashatják Lázár János, miniszter úr és Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki biztos úr közös levelét az olcsóbb és átláthatóbb, egyszerűbb és korszerűbb tarifarendszer kialakításáról.

„Tisztelt Honfitársunk!

A magyar közlekedésben új időszámítás kezdődött 2024. március elsején.

Mindenki számára olcsóbb és átláthatóbb, egyszerűbb és korszerűbb tarifarendszert alakítottunk ki. Ez az elmúlt évtizedek legnagyobb változását jelenti a magyar közösségi közlekedésben.

Az új rendszerrel mintegy 4 millió ember jár jobban, legyen szó mindennapos ingázásról, eseti ügyintézésről vagy éppen kikapcsolódásról.

Az eseti utazást az új, kedvezményes Magyarország24 és Vármegye24 napijegyekkel tettük olcsóbbá: ezek a vármegye- és ország bérletek legfőbb előnyeit sűrítik egyetlen napba, pontosabban 24 órába, ami alatt korlátlan utazási lehetőséget biztosítanak a helyközi közlekedésben.

A Vármegye24 napijegy mindössze 999 Ft-ba, a Magyarország24 napijegy csupán 4999 Ft-ba kerül, amely a kilométeralapú menetjegyek többségével szemben is vonzó alternatívát kínálhat az utazóknak.

Az új tarifarendszerrel kedvezőbb helyzetbe kerülnek a 14 év alatti gyerekek, a 14 és 25 év közötti fiatalok, a közalkalmazottak, a nagycsaládosok, a 65 év alatti nyugdíjasok, valamint a fogyatékkal és a tartós betegséggel élők – így a változásoknak Ön személyesen is a nyertese lesz.

A városi közlekedésben Ön eddig is díjmentesen, a helyközi közlekedésben azonban 90%-os kedvezménnyel utazhatott. Az új tarifarendszernek köszönhetően ezután a helyközi közlekedésben is ingyenesen, jegyváltás és sorban állás nélkül utazhat, ehhez elég lesz magával vinnie és felmutatnia a korábbi kedvezményre jogosító dokumentumait. A tarifaváltozásokkal kapcsolatos további, gyakorlatias információkat a MÁV-VOLÁN-csoport által indított ujtarifa.hu oldalon találhat.

Kellemes és zökkenőmentes utazást kívánok mind munkába járáshoz, mind pedig szabadidős utazásaihoz!

Nyitrai Zsolt

miniszterelnöki biztos

Lázár János

építési és közlekedési

miniszter”

Cikk megosztása