Márciusi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete márciusban összesen 10 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival.

1.-én és 4.-én a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, 5.-én a Dóczy Gimázium és Általános Iskolában, 6.-án az Ispotály utcai Óvodában, 7.-én a Gyermekekért Alapítvány Óvodában, 11.-én az Árpádvezér Általános Iskolában, 12.-én a Táncsics Mihály Óvodában, és a Hallássérültek Általános Iskolájában, 18.-án a Görgei utcai Óvodában, 22.-én pedig a Huszár Gál Általános Iskolában tartottunk szemléletformáló előadást.

Az óvodai alkalmak során a gyermekek bekötött szemmel párosító játékokat próbáltak ki, tapintható ábrákat színeztek, gyöngyöt fűztek, illetve a foglalkozások végén megsimogatták a vakvezetőkutyust, aki maradandó élményeket nyújtott számukra.

Az iskolai programokona diákok a bekötött szemmel történő fehérbotos közlekedést ismerték meg, mely során maradandó élményekkel gazdagodtak, megismerték a helyes segítés technikáit, a tapintható, és hallható segédeszközöket, és a pontírást. Betekintést nyertek avakvezetőkutyák munkájába, illetve ajándékba Braille ABC-t vitteik haza.

A programokon, Bagoly Tiborné, Gál Viktória, Kunkli Tiborné, Szanics László és Babik Tamás munkatársak és Szusi vakvezetőkutya, illetve Szakál Zsombor önkéntes és Remsey kutyus képviselték az Egyesületet.

Összesen 584 fő ismerte meg testközelből a látássérült személyek mindennapi életét.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása