Áprilisi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete áprilisban összesen 15 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival.

4-én és 5-én a Dózsa György Általános Iskolában, 8-án a Pósa utcai Óvodában, 9-én és 11-én a Mechwart András Gépipari Technikumban, 10-én a Margit Téri Óvodában, 12-én, és 29-én a Liget Óvodában, 15-én az Ifjúság utcai Óvodában, 17-én az Ispotály utcai Óvodában, 18-án és 26-án a Közép utcai Óvodában, 22-én a Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolában, 24-én a Hallássérültek Általános Iskolájában, 25-én pedig a Baross Gábor Technikumban jelentünk meg és tartottunk szemléletformáló előadást.

Az óvodai szemléletformálások alkalmával a gyermekek bekötött szemmel párosító játékokkal játszottak, tapintható ábrákat színeztek, gyöngyöt fűztek, illetve a foglalkozások végén megsimogatták a vakvezetőkutyust, aki maradandó élményeket nyújtott számukra.

Az iskolai programok esetében a diákok a bekötött szemmel történő fehérbotos közlekedést próbálták ki, mely során maradandó élményekkel gazdagodtak, megismerték a helyes segítés technikáit, a tapintható, és hallható segédeszközöket, és a pontírást. Betekintést nyertek a vakvezetőkutyák munkájába, illetve ajándékba braille-abc-t vihettek haza.

A programokon Babik Tamás, és Szusi vakvezetőkutya, Bagoly Tiborné, Gál Viktória, Kunkli Tiborné, Szanics László munkatársak, illetve Szakál Zsombor önkéntes és Remsey kutyus képviselték az Egyesületet.

A 15 alkalom során összesen 838 fő ismerhette meg testközelből a látássérült személyek mindennapi életét.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása