Beszámoló – Hetedik Nyílt Szavalóverseny Kóti Árpád Emlékére

By on
In Uncategorized /

 

A „Vidék Versmondó Versenye” a Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas érdemes művész, a Nemzet Színésze, a Csokonai Színház Örökös Tagja emlékének ápolására hetedik alkalommal került megrendezésre a Kóti Árpád Baráti Kör kezdeményezésére – ezúttal a Csokonai Fórum Színház Orfeum termében, a Csokonai Színház és a Tojama Egyesület támogatásával, a Debreceni Színjátszó Stúdió szervezésében.

Hagyományteremtő szándékkal, a művész halálának évfordulóján, és özvegyének engedélyével először 2017-ben hívták életre a szervezők. Idén immár hetedik alkalommal 40 versmondó mondott magyar verseket Debrecen legendás színészére emlékezve.

A jelentkezők 4 kategóriában ifjúsági, felnőtt, szenior és fehér botos kategóriában mérték össze tehetségüket.

Látássérült versmondók idén először indulhattak. Kóti Árpád maga is súlyos látáskárosodással élt és dolgozott.

A résztvevők és a szervezők az eredményhirdetés előtt megkoszorúzták a művész bronzszobrát az épület előtt.

A versmondók teljesítményét a zsűri tagjai, Kóti Árpád művész úr egykori kollégái értékelték.

A zsűri tiszteletbeli elnöke: Miske László Jászai Mari-díjas, Magyar teátrum életműdíjas; tagjai: Bakota Árpád Jászai-díjas, és Dánielfy Zsolt Jászai-díjas színművészek.

A kategóriák győzteseinek és helyezettjeinek járó díjakat és különdíjakat intézmények, cégek és magánszemélyek ajánlották fel.

A fehérbotos kategória győztesei:

  1. díj: Lakó Sándor Debrecen
  2. díj: Budai Tünde – Debrecen
  3. díj: Lelkes Gréta – Debrecen

Közönségdíjban részesült Molnár Anna egyesületi tag.

A társadalmi zsűri további díjakat, tárgyjutalmakat, könyveket, ajándéktárgyakat osztott ki a versenyzők között. A „vidék versmondó versenyét” a Magyar Agárgazdaságért és Élhető Vidékért Alapítvány pályázati támogatását elnyerő Tojama – Debrecen/Hajdú-Bihar Egyesület és a Debreceni Színjátszó Stúdió mellett a Csokonai Nemzeti Színház, valamint Debrecen számos kulturális intézménye, továbbá városi és megyei vállalkozások és magánszemélyek támogatták.

Ez úton is gratulálunk, és további sikereket kívánunk a fehérbotos kategória díjazottainak!

A LÉARE vezetősége és munkatársai

Cikk megosztása