Küldöttgyűlést tartott a LÉARE

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális egyesülete május 2-án tartotta éves küldöttgyűlését Debrecenben, az Újkerti könyvtárban.
A május 2-i küldöttgyűlésen a megjelent 30 küldött meghallgatta a LÉARE felügyelőbizottságának 2023 évi beszámolóját, melyet Pálfi-Simon Anna a bizottság elnöke ismertetett. A jelenlévő küldöttek egyhangúan fogadták el a felügyelőbizottság beszámolóját. Ezt követően megismerték az egyesület 2023 évi szakmai tevékenységét, illetve a beszámoló számszaki része is felolvasásra került. A továbbiakban kiemelek az egyesület szakmai tevékenységéből néhányat.
A LÉARE 2023. évben 164 alkalommal tartott iskolai szemléletformáló programot, melyen 3647 fő vett részt. 69 látássérült személy kölcsönzött életvitelt megkönnyítő segédeszközt az egyesülettől, illetve 39 fő, több mint 600.000 Ft. értékben vette igénybe a segédeszköz vásárlási támogatást. Segédeszköz bemutatót tartottunk a központban, illetve a körzeti csoportoknál is, 15 alkalommal. Az év során 58 szabadidős, sport és kulturális programot szerveztünk a tagság és kísérőik részére. Az év során 12 alkalommal online „süssünk-főzzünk” foglalkozást szerveztünk az érdeklődők részére. Októberben a fehérbot napja alkalmából ünnepségeket szerveztünk Debrecenben, Püspökladányban, Hajdúdorogon, Hajdúszoboszlón. Az egyesület 20 éves és a megyei szervezet 70 éves megalakulását ünnepeltük 2023 októberében a fehérbot napján. Az év során 5244 ügyfelet regisztráltunk. A LÉARE 3 évre elnyerte a jogot, hogy a siket-vak, siket és nagyothalló személyek számára jelnyelvi tolmácsszolgáltatást működtessen. 2023-ban 175 ügyfél, 3139 alkalommal vette igénybe a szolgáltatást. A küldöttek 30 igen, 0 nem és 0 tartózkodás mellett fogadták el a LÉARE 2023 évi szakmai beszámolóját és közhasznúsági mellékletét. Ezt követően a küldöttgyűlés megismerte a LÉARE 2024 évi költségvetés tervezetét is, melyet szintén egyhangúan elfogadtak. A küldöttgyűlés végén dr. Nagy Sándor az MVGYOSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket, elmondta, hogy a szervezet mindig is zászlóshajója volt az országos szövetségnek, elsőként alakult meg a megyei szervezet az 50-es évek elején, az elsők között önállósodott és vált egyesületté a 2000-es években, de a mai napig is mindig aktívan rész vesz az országos szervezet munkájában. Beszédében megemlékezett Csengeri Józsefről is, aki évtizedekig aktívan tevékenykedett az országos szervezetben.
Dr. Nagy Sándor elnök úr gratulált az új vezetőségnek, és a tagságnak, örömét fejezte ki, hogy utódául sikerült olyan személyt találni, aki szakmailag maximálisan megállja a helyét az egyesület élén. Ezt követően a küldöttgyűlést Bora Sándor elnök lezárta.

dr. Nagyné Berke Mónika
LÉARE munkatársa

Cikk megosztása