Egyezség a DKV Zrt.-vel

By on
In Uncategorized /

Egyezség a DKV Zrt.-vel

 

Dr. Kunkli Tibor az egyesület jogásza három bírósági eljárást követően, másfél évi küzdelem után az alábbi eredményt osztja meg tagtársainkkal.

Egyezség, amely létrejött Dr. Kunkli Tibor (4225 Debrecen, Síntelep u. 2.; a továbbiakban: kérelmező) és a DKV Debreceni Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (4025 Debrecen, Salétrom u. 3.; a továbbiakban: eljárás alá vont) között az Alapvető Jogok Biztosa (1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.) előtt EBF-AJBH-55/2021. ügyiratszámon folyamatban lévő közigazgatási hatósági eljárásban.

Az eljárás alá vont vállalja, hogy amennyiben az autóbuszra fehérbotos látássérült utas várakozik a megállóban, és a külső, belső hangszóró nem működik kellő hangerővel, akkor a buszvezető a megállóba történő szabályos beállást követően minden esetben szóban tájékoztatja az utast a járat számáról és arról, hogy a busz milyen irányba közlekedik. Az utas felszállása esetén megkérdezi őt, hogy melyik megállóban szeretne leszállni, és időben bemondja a mikrofonba vagy a saját hangján a kívánt megállót. Ezt követően meggyőződik arról, hogy a látássérült utas a tájékoztatást hallotta.

Felhívjuk tagtársaink figyelmét, hogy amennyiben a fenti feltételek utazásaik során nem teljesülnek, azt módjukban áll jelezni az egyesület ügyfélszolgálatán. Kérjük, minden esetben jegyezzék meg az utazás helyszínét, időpontját és a járatszámot

Dr. Kunkli Tibor

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása