Márciusi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete márciusban összesen 17 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ, és a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársaival.

1.-én a DSZC Irinyi János Technikumban, 2.-án az Ifjúság utcai Óvoda Szoboszlai úti tagintézményében, 3.-án, 8.-án, és 16.-án az Ispotály utcai Óvodában, 10.-én a Görgei utcai Óvodában, 17.-én a Thaly Kálmán utcai Óvodában, 22.-én az Újszentmargitai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában, 23.-án a hajdúdorogi Kalkuttai Teréz Anya Általános Iskolában, 24.-én a debreceni Szivárvány utcai Óvodában és a tiszafüredi Városi Könyvtárban, 25.-én az Ifjúság utcai Óvodában, 28.-án, 29.-én, és 31.-én a Debreceni SZC Mechwart András Informatikai és Gépipari Technikumban, 30.-án pedig az Ady Endre Gimnáziumban jelentünk meg interaktív szemléletformáló előadásainkkal.

Az óvodai előadásaink során a gyermekek bekötött szemmel tapintható ábrát színeztek, párosító játékokkal játszottak, illetve a vakvezető kutyus munkáját is megismerték, akit a program végén meg is simogattak.

Iskolai szemléletformáló programjaink keretében a diákok a látássérültek által használt hangot jelző, beszélő és tapintható segédeszközökkel ismerkedtek meg, elsajátították a helyes segítés technikáit, illetve betekintést nyertek a vakvezető kutyák munkájába.

A programokon Bagoly Tiborné, Soltész Sándorné, Szanics László, Suhajda István és Babik Tamás munkatársak képviselték az Egyesületet.

A 17 alkalom során összesen 1026. fő ismerkedett meg a látássérült személyek mindennapi életével.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása