Kitüntetéseket adományoztunk a Fehérbot Nap alkalmából

By on
In Uncategorized /

 

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete, a Fehérbot Napja alkalmából, Dr. Molnár Lajos Emléklap és Emlékplakett átadásával ismerte el Dr. Kokas Anikó szemész főorvos, Rajtik Sándorné nyugalmazott gazdasági nővér, illetve Varga Gézáné nyugalmazott egyesületi dolgozó látássérült emberekért végzett tevékenységét. A hírlevél ezen és következő számaiban a kitüntetettek méltatását olvashatják.

Gratulálunk az elismeréshez!

Rajtik Sándorné:             

1937-ben született Nyírmihálydiban. Iskoláit Budapesten végezte, a Mária utcai Szemészeti Klinikán volt tanuló nővér. Debrecenbe 1962-ben költöztek, mert a férje a debreceni Vízműnél kapott állást. Julika a Hajdú-Bihar Megyei Tanács Kórházba került, Dr. Molnár Lajos főorvos vezette Szemészeti Osztályra gazdasági nővérnek, de a munkája univerzális volt. A betegvizsgálattól a kancsalbetegek gondozásáig terjedt. Bárhol volt, munkáját lelkiismeretesen és magas szinten végezte. Leltárai hiánytalanok voltak, és kitünő kapcsolatot ápolt a műszaki dolgozókkal. A betegek szeretete mellett az osztály dolgozóival is kiváló volt a kapcsolata, akik megválasztották szakszervezeti bizalmijuknak. Gyakran helyettesítette az osztályvezető főnővért is. Oroszlán részt vállalt az új szemészeti osztály beindulásában is, amihez főorvos váltás is kapcsolódott. 1994-től ment nyugdíjba. Fia Sándor, aki 1968-ban született szintén a debreceni Vízmű dolgozója lett, jelenleg támasza, segítője és ápolója.

Dr. Molnár Lajos főorvos Julikát munkájában maximalistának tartotta és bármikor támaszkodhatott rá a gyógyító munkája során, még akkor is, amikor a többieknek már lejárt a munkaideje.

Emberileg és szakmailag méltán jogosult a Dr. Molnár Lajos emléklap és érem kitüntetésre.

A Dr. Molnár Lajos Emléklap és Emlékplakett adományozásával az évtizedek alatt végzett kiemelkedő munkásságát ismeri el a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete elnöksége.

Bora Sándor

LÉARE alelnök

Cikk megosztása