Kitüntetéseket adományoztunk a Fehérbot Nap alkalmából

By on
In Uncategorized /

 

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete, a Fehérbot Napja alkalmából, Dr. Molnár Lajos Emléklap és Emlékplakett átadásával ismerte el Dr. Kokas Anikó szemész főorvos, Rajtik Sándorné nyugalmazott gazdasági nővér, illetve Varga Gézáné nyugalmazott egyesületi dolgozó látássérült emberekért végzett tevékenységét. A hírlevél ezen és következő számaiban a kitüntetettek méltatását olvashatják.

Gratulálunk az elismeréshez!

Varga Gézáné:                 

Leánykori neve Sóvágó Erzsébet. Született: 1956.október 04-én Hajdúszoboszlón polgári családban. Hárman voltak testvérek. Édesapja fuvarozó vállalatnál, édesanyja bútorgyárban dolgozott.

A 8 általános elvégzése után a debreceni Faipari szakmunkás képzőbe járt, ahol kefekötőként végzett. Dolgozott a Hotel Viktóriában, illetve a hajdúszoboszlói Titásznál. 1975-ben házasságot kötött Varga Gézával. 2 lányuk és 3 unokájuk született. 2004-óta tagja az egyesületnek, 2006-tól pedig munkatársa, mint szabadidő-szervező. Munkakörét egészen nyugdíjba vonulásáig, 2021-ig betöltötte, mellette a Hajdúszoboszlói Csoport vezetését is ellátta.  Nemcsak a Hajdúszoboszlói látássérült tagokkal ápolta a jó kapcsolatot, hanem a helyi önkormányzattal is, aminek eredményeképpen az egyesület rengeteg támogatásban részesült. Mindig szívén viselte a csoportjába tartozó emberek sorsát és bármikor lehetett hozzá fordulni segítségért. Az általa szervezett sokféle rendezvényhez, mint a fehérbotnap, nőnap, fürdőnap, igyekezett minél több támogatót keresni, akik mindig szívesen álltak rendelkezésére. Elősegítette az egyesület központi irodájának hatékony működését, mint elnökségi tag, szoros kapcsolatban a többi csoportvezetővel.

Emberileg és szakmailag méltán jogosult a Dr. Molnár Lajos emléklap és emlékérem kitüntetésre, amellyel az évtizedek alatt végzett kiemelkedő munkásságát ismeri el a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete elnöksége.

Bora Sándor

LÉARE alelnök

Cikk megosztása