Októberi szemléletformáló programjaink

By on
In Uncategorized /

 

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete októberben összesen 7 alkalommal tartott szemléletformáló programot, együttműködve a DMJV Családsegítő Központ munkatársaival.

2-án a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában, 4-én a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában, 10-én a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában, és a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában, 13-án és 20-án a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskolában, 26-án a Debreceni DSZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban jelentünk meg interaktív előadás tartása céljából.

Az óvodai szemléletformálások alkalmával a gyermekek bekötött szemmel párosító játékokkal játszottak, tapintható ábrákat színeztek, gyöngyöt fűztek, illetve megismerték a vakvezetőkutyák munkáját.

Az iskolai programok esetében a diákok a bekötött szemmel történő fehérbotos közlekedést próbálták ki, mely során maradandó élményekkel gazdagodtak, megismerték a helyes segítés technikáit, a tapintható, és hallható segédeszközöket, és a pontírást. Betekintést nyertek a vakvezetőkutyák munkájába, akit az előadások végén meg is simogattak, valamint ajándékba Braille ABC-t vittek haza.

A programokon Bagoly Tiborné, Gál Viktória, Kunkli Tiborné, Szanics László munkatársak, illetve Szakál Zsombor önkéntes és Remsey kutyus képviselték az Egyesületet.

A 7 alkalom során összesen 305 fő ismerte meg testközelből a látássérült személyek mindennapi életét.

Babik Tamás

LÉARE munkatársa

Cikk megosztása