Kedvezményes színházjegyek

By on
In Uncategorized /

 

A Debreceni karitatív Testület, a Csokonai Nemzeti Színház felajánlásának köszönhetően újabb lehetőséget biztosít kedvezményes színházjegyek igénylésére.

Jegyár: 1000 Ft.

– előadás 2024.06.21. (péntek) 18.00 óra Dorottya.

– helyszín Csokonai Nemzeti Színház Debrecen Kossuth u. 10. 4024

Csokonai: Dorottya vígeposz remix Verebes Ernő átiratában Bár Csokonai Dorottyájának eredeti helyszíne Somogy, a rendező, Szabó K. István Hajdú-Biharba, egyenesen Debrecenbe ülteti át a mű kultikussá vált „fársángi bálját”. „Debrecenyiesíti” azt a barokkos túlzásoktól sem mentes estét, amikor egy ünnep még felszabadító erővel bírt, és ennek hatására a tudatalattiból előtörhettek olyan vágyak és szenvedélyek, amelyek a hétköznapokon nem. A tabuk időleges megszűnése, a tiltások feloldása kellett Dorottyának is — aki eddig még nem kelt el —, hogy végre fellázadjon, és szövetségeseivel együtt bosszút forraljon a férfiak ellen.

Az ebből fakadó tragikomikus események láttatásához ebben az adaptációban nemcsak a helyszínen, hanem a nyelvezeten is változtattak az alkotók. Az eredeti mű pajzán humorát és rokokós szófordulatait tiszteletben tartva friss, mai nyelvre „lefordítva” szól hozzánk ebben a darabban Csokonai, aki 2023 novemberében mintegy vissza is költözik az ő nevével fémjelzett debreceni színházba.

Rendező: Szabó K. István

Az előadás időtartama 120 perc 1 szünettel.

Jelentkezni a 06 30 499-5848-as telefonszámon lehet 2024.06.19. (szerda) 12 óráig.

 

Üdvözlettel:

Bora Sándor

LÉARE elnök

Cikk megosztása