A csörögefánk receptje

By on
In Uncategorized /

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is minden alkalommal megosztjuk az érdeklődőkkel, a Süssünk-főzzünk online legutóbbi eseményén készített finomság receptjét.

A csörögefánk hozzávalói:

– 200 ml tejföl

– 1 tojás

– 3 evőkanál cukor

– egy kiskanál szódabikarbóna

– csipet só

Elkészítés:

A lisztet beleszitáljuk egy tálba belerakjuk a cukrot, sót, szódabikarbónát, tojás sárgát és annyi tejfölt hogy összegyúrás után kemény de nyújtható tésztát kapjunk.

20 perc pihentetés után a tésztánkat fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd egyforma trapéz alakú darabokat vágunk belőle, a miket olajban világosra sütünk.

Végül porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat!

Cikk megosztása